Математикът Лъчезар Томов направи стряскаща прогноза развитието на пандмеията у

...
Математикът Лъчезар Томов направи стряскаща прогноза развитието на пандмеията у
Коментари Харесай

Математикът Томов с плашеща прогноза: Повече от 250 починали от К-19 на ден около изборите

Математикът Лъчезар Томов направи стряскаща прогноза развиването на пандмеията у нас. Ето неговия разбор в соцоалните мрежи:

Тенденции при смъртността и придвижване при учениците и техните родители - следи се настоящо увеличение на леталитета в последните две-три седмици от 4% до 8.5%.Увеличава се скоростта, с която се натрупват смъртните случаи, което не може да е единствено от закъснели умряли (дълго лекуващи се), защото дава отговор на сходни трендове при хоспитализациите и пациентите в интензивни отделения като дял от дейните случаи.

За децата и родителите -на третата графика можете да видите децата от 0 до 19 години и възрастовите групи, в които се намират техните родители - при децата скоростта на повишаване на случаитв в условен проект е най-висока и от седмица изпреварва тази на техните родители. С връщането на гимназистите виждаме още веднъж придвижване на епидемията от учебно заведение към домовете, защото в гимназиите се тества повече.

Четиринадесетдневната заболеваемост на 100 000, която пресмятам аз е малко по-висока от формалната, поради обновения брой хора (рекорден брой умряли предходната година). Прогнозата за тази заболеваемост за идващите три седмици е показана при опазване на настоящия R=1.1954.

Ще забележим дали растежът на леталитета е краткотраен феномен, или това е резултат на английския вид. Ако това е по този начин, прогнозите, които правихме са мощно занижени, а те дават настоящо 250 нови смъртни случаи дневно до 10 април.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР