Математичка е новата 51-ва Царица Роза на Казанлък. Това е

...
Математичка е новата 51-ва Царица Роза на Казанлък. Това е
Коментари Харесай

Математичка ще носи короната на Царица Роза в Казанлък

Математичка е новата 51-ва Царица Роза на Казанлък. Това е 19-годишната ученичка от Природо-математическата гимназия в града Вероника Красимирова Кънева.

Тя бе определена от жури, формирано от членове на локалния Ротари клуб, с ръководител Христомил Рахманлиев.
 Деляна Бобева

Вероника завоюва короната на най-красивата госпожица в Долината на розите, в конкуренция с още 16 претендентки за нея.

Подгласнички на царицата станаха Християна Славова Митева,  втора подгласничка. За първа подгласничка  журито избра участничката с номер 13 в състезанието, Стела Любомирова Владева.-->
 Деляна Бобева

Новата казанлъшка кралица приключва паралелка по математика и информатика и има предпочитание да продължи образованието си в тази посока.

Да сме повече хора, пожела Царица Роза 2019.

Две пътувания, до Япония – до Фукуяма и до Мунаката получи като награди новата казанлъшка кралица от Японското посолство и от Асоциацията Казанлък-Япония.
 Деляна Бобева

Всички участнички в състезанието получиха доста предметни награди , както и пътешестване до европейската столица Брюксел, обезпечено от двама претенденти за евродепутати. 

Участничките  в конкурса-спектакъл за Царица Роза дефилираха в красиви тоалети на фолклорна основа. В последния кръг от конкурса  всяка една от тях показа Розовата котловина  и Казанлък посредством определен от нея фрагмент от литературно или публицистично  произведение.

Стихотворение на своята майка, написано за Казанлък, бе изборът на Царица Роза 2019.

Водещи на спектакъла бяха артистът и артист Орлин Павлов и стилната дизайнерка Елена Христова.
 Деляна Бобева

Основен акцент в тазгодишния 116 Празник на розата в Казанлък ще е проведената за първи път в Казанлък парфюмерийна борса. На нея ще бъдат показани българските компании, произвеждащи артикули на основата на розовото масло, сподели в приветствието си по време на спектакъла  кметът на Казанлък Галина Стоянова.

Тя прикани казанлъчани да посрещнат гостите на Празника на розата със същото обаяние, както това са сторили кандидатките за короната на Царица Роза.

„ Горда съм с вашия гений “, сподели кметът на града на розите. Стоянова  благодари на родителите на участничките в състезанието „ за отгледаните почтени казанлъчанки и българки “.  

На 31-ви май  новата казанлъшка кралица публично ще получи короната си от досегашната й носителка - също математичка - Михаела Хаджиева, Царица Роза 2018.

Новоизбраната кралица на Казанлък ще води празничното шествие в Казанлък , отдадено на розата, което ще е на 2-ри юни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР