MateBook X Pro 2024 използва най-модерния интелски процесор Core Ultra

...
MateBook X Pro 2024 използва най-модерния интелски процесор Core Ultra
Коментари Харесай

Нов лаптоп на Huawei предизвика спорове в САЩ


MateBook X Pro 2024 употребява най-модерния интелски процесор Core Ultra 9
(снимка: Huawei)

Американски законодатели, представители на Републиканската партия, подлагаха на критика администрацията на президента Байдън след скорошното стартиране на нов преносим компютър от Huawei. Моделът MateBook X Pro 2024, показан от китайския софтуерен колос, включва най-новите процесори Core Ultra на Intel с AI благоприятни условия.

Достъпът на Huawei до чипове на Intel произтича от специфичен лиценз, публикуван от администрацията на Тръмп през 2020 година, макар че китайската компания е под комерсиалните ограничавания на Съединени американски щати от 2019 година насам. Решението да не се възобновява този лиценз провокира отчаяние измежду законодателите, отбелязва Ройтерс.

Председателят на специфичната комисия на Камарата на представителите за Китай изрази угриженост по отношение на утвърждението на Министерството на търговията на доставките на чипове Intel за Huawei. Той сложи под подозрение позицията на администрацията по отношение на износа на технологии, изключително по отношение на фирмите в листата с ограничавания за търговия.

Ситуацията акцентира продължаващото напрежение сред Съединени американски щати и Китай във връзка с софтуерния прогрес, повдигайки въпроси по отношение на налагането на търговски ограничавания и отбрана на ползите на националната сигурност. Както Министерството на търговията, по този начин и Intel са отказали коментар по въпроса. Huawei също не разяснява случая.
още по темата
MateBook X Pro идва с най-модерния процесор Core Ultra 9 на Intel. Този мощен чип обезпечава висока продуктивност и улеснява реализацията на разширените благоприятни условия за изкуствен интелект, да вземем за пример осъществяване на задания като обобщаване на текст в разнообразни приложения.

Противоречието към новия преносим компютър на Huawei разкрива комплицираното взаимоотношение сред технологиите, националната сигурност и геополитическите съперничества. Случаят подтиква към полемики по отношение на евентуални регулаторни промени и нуждата от стратегическа ангажираност за дейно справяне с тези провокации.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР