мастните киселини може да помогнат срещу депресия. Това обявиха британски

...
мастните киселини може да помогнат срещу депресия. Това обявиха британски
Коментари Харесай

Омега-3 мастни киселини помагат срещу депресия

мастните киселини може да оказват помощ против меланхолия. Това оповестиха английски учени, представени от електронното издание " МедикълЕкспрес ".

Изследователи от биомедицинския проучвателен център на Националния институт за здравни проучвания във Англия са проучили въздействието на високи дози от омега-3 киселините ЕРА (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина) върху лабораторно отгледани неврони и върху пациенти, с цел да открият по какъв начин те въздействат върху ограничение на възпалението и депресията. Този реформаторски метод дал опция на учените да записват значим молекулярен механизъм, който може да способства за развиването на нови лечения на пациенти с меланхолия.
 Рибеното масло предотвратява шизофрения Рибеното масло предотвратява шизофрения
12 седмици приложимост на омега-3 мастни киселини, известни също като рибено масло, могат доста да снижат риска от развиване на шизофр...

" Използването на комбинацията от лабораторно проучване и работа с пациенти даде опция на нашето проучване да обезпечи нова позиция към омега-3 мастните киселини и противовъзпалителния им резултат, който усъвършенства положения на меланхолия. От известно време учените са наясно, че омега-3 могат да провокират противовъзпалитен резултат и да работят като антидепресанти, само че е мъчно да се създават медикаменти, в случай че не познаваме добре какво е въздействието върху човешкия мозък ", сподели ръководителката на проучването доктор Алесандра Борсини от института и постдокторант в Кингс колидж, представена от.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР