MasterChef България“ се завръща от есента с ново жури нови

...
MasterChef България“ се завръща от есента с ново жури нови
Коментари Харесай

MasterChef България се завръща, ето кой ще е в журито

„ MasterChef България “ се завръща от есента с ново жури нови предписания.

Шеф Илиан Кустев, началник Александър Таралежков и „ шефът на шефовете “ Явор Сарафов ще се причислят към огромното семейство от международни кулинари в MasterChef и ще придадат нов взор към кулинарното съревнование.

 „ В последните години bTV промени усещането на българите към приготвянето на храната. Вярвам, че “MasterChef ” има сериозна заслуга за това. Щастливи сме да приветстваме три нови, ярки характерности - Илиан, Александър и Явор като жури в българското издание на формата. Многоспектърният им професионален опит е комбиниран с тяхната пристрастеност и чиста наслада от храната, а безмилостният им кулинарен възторг подсигурява, че ни чака същинско наслаждение с новия сезон на “MasterChef. На участниците няма да им е по никакъв начин елементарно. ” - разяснява Ангелина Белчева, Директор „ Локална продукция “ в bTV Media Group.

Кариерата на Кустев е забележителна и неслучайно той се постанова като едно от огромните имена в кулинарията у нас и по света. Като дете мечтае да стане футболист, само че любознанието го води в кухнята. Днес към този момент готви за политици от ранга на турския президент Реджеп Ердоган, принц Чарлз, Маргарет Тачър и за звезди от шоубизнеса като артиста Брад Пит.

Той получава изключителна „ полировка “ в петзвездния Ritz Hotel в Лондон, където става част от екипа на началник Джон Уилиямс. През 2016 година животът го води в Париж, където работи в заведения за хранене с три Мишлен звезди. Там има опция да практикува един до друг с ненадминатите Chef Пиер Ганьер и Яник Алено, прочут като бога на сосовете в днешната съвременна френска кулинария.

За своите 26 години професионален опит началник Кустев е съветвал и управлявал редица влиятелни заведения за хранене и вериги в България. Към момента той е кулинарен съветник и сътрудник във компания, чиято активност е ориентирана към търговия главно с млечни артикули. Кустев има славата на кулинарен експериментатор, чиниите му се отличават с изискан усет, а в тях участват най-различни артикули.

Другият член на журито, Александър Таралежков, е роден в София, само че още доста млад става жител на света. Пътува по целия свят, изследва локалните култури и кухни, като ползва наученото към многочислените си планове. Познанството на Александър с Каликста Киландър, която зарежда с продукцията си Лондонски заведения за хранене със звезди Мишлен, оставя мощен отпечатък в младия създател. Таралежков стартира да готви в нейните стратегии, а няколко месеца по-късно се открива на крайбрежието на Кент, където и сега развива кулинарната си процедура. 

В момента Таралежков споделя предписания за изявления на вестник „ Гардиън “ и работи интензивно върху първата си готварска книга, въодушевена от кулинарната му философия и присъщия му почерк, подбуден от Балканската кухня и оттатък. На дневен ред в работата му е и създаване на платформа за развиване на модерна кулинарна просвета. Тя ще включва академия за кулинарно мислене, която ще развива млади гении и работилница, фокусирана върху създаването на нови ресторантски концепции и артикули.

Явор Сарафов също е част от екипа на журито на " MasterChef България ". Вече над 30-години сполучливо управлява разнообразни бизнеси. В казармата животът го среща с началник Виктор Ангелов, а близкото другарство прераства в партньорство в ресторант, а след това и във верига заведения за бързо хранене. Понастоящем работното всекидневие на Сарафов се разпределя сред заведения за хранене, ръководство на парцели и вложения. Освен кулинарен фен и сполучлив ресторантьор, Явор е и буен ценител на виното. За него то е море, в което на драго сърце открива нови усети, сортове и технологии.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР