Mastercard Inc заяви късно в понеделник, че е блокирала множество

...
Mastercard Inc заяви късно в понеделник, че е блокирала множество
Коментари Харесай

Mastercard блокира достъпа на руски банки

Mastercard Inc съобщи късно в понеделник, че е блокирала голям брой финансови институции от мрежата си вследствие на глобите, наложени на Русия поради нахлуването на Москва в Украйна, оповестява Reuters.

Компанията за световни разплащания ще продължи да работи с регулаторите през идващите дни, се споделя в изказването ѝ. Тя също по този начин даде обещание да способства с 2 млн. $ филантропична помощ.

Отделно Visa Inc съобщи, че подхваща дейности, с цел да подсигурява спазването на глобите и също по този начин ще ползва всички спомагателни наказания, които могат да бъдат приложени.

В събота Съединените щати и техните съдружници обявиха, че ще подхващат дейности против централната банка и най-малко някои от комерсиалните банки в страната, изключвайки ги от системата за интернационалните заплащания SWIFT.

Русия назовава дейностите си в Украйна специфична интервенция “.

Руснаците се втурнаха към банкоматите и чакат на дълги опашки поради опасенията, че банковите карти може да престанат да действат или че банките ще лимитират тегленето на пари в брой след западните наказания.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР