Мастърс турнирът в Мадрид върви към своя край, като за

...
Мастърс турнирът в Мадрид върви към своя край, като за
Коментари Харесай

Поставените в Рим: Кои са евентуалните съперници на Григор Димитров и кога е жребият?

Мастърс шампионатът в Мадрид върви към своя край, като за изиграване остана единствено финала, само че незабавно по-късно ни следва да се насладим на още една също толкоз огромна конкуренция, тъй като още на 10 май започват борбите в Рим. Тази година надпреварата в италианската столица ще бъде с уголемен формат и за пръв път ще имаме 96 участници в главната скица. Това значи, че ще се любуваме на първокачествен тенис в границите на цели 12 дни.

Раззбира се, то максимален интерес за нас съставлява присъединяване на Григор Димитров, който не стартира клей сезона си по най-хубавия вероятен метод и до момента не може да се похвали с реализирани поредни победи на нито една от трите си изиграни съревнования. Все отново позитивните знаци бяха налице в Мадрид, където българинът изигра извънредно първокласен втори сет против защитаващия първенец Карлос Алкарас и несъмнено имаше известна последователност във формата на първата ни ракета.

Резултатите на Григор в Рим са на двата полюса, само че въпреки всичко можем да разпознаваем достигането му до полуфинала през 2014-та година, когато губи от Рафаел Надал, както и рейда му до 1/4-финалите преди два сезона. Останалите осем участия не носят освен това от място във втория кръг за Димитров, което през тази година му е обезпечено, защото ще бъде в листата на поставените тенисисти (32), които ще почиват на старта.

Родният ни предстаител ще е подложен под номер 28 в главната скица, възползвайки се от от отказванията на Рафаел Надал, Матео Беретини и Ник Кирьос, само че това няма да му помогне осообено при тегленето на жребия, тъй като по този начин или другояче, то ще му се наложи в третия кръг да срещне едн всред топ 8 поставените в шампионата.

Този път въпреки всичко можем да се надяваме, че някогашният номер три ще избегне още един конфликт с Карлос Алкарас, а като че ли най-хубавата алтернатива би била среща с някой всред неуверените в последно време Даниил Медведев и Каспър Рууд, които в Мадрид отпаднаха от играчи отвън първите 100 на света.

Церемонията по тегленето на жребия ще се състои идния понеделник в 19:30 часа българско време, а ето и цялостен лист с поставените в надпреварата:

1. Новак Джокович

2. Карлос Алкарас

3. Даниил Медведев

4. Каспър Рууд

5. Стефанос Циципас

6. Андрей Рубльов

7. Холгер Руне

8. Яник Синер

9. Феликс Оже-Алиасим

10. Тейлър Фриц

11. Франсис Тиафо

12. Карен Хачанов

13. Камерън Нори

14. Хуберт Хуркач

15. Александър Зверев

16. Томи Пол

17. Лоренцо Музети

18. Алекс Де Минор

19. Борна Чорич

20. Пабло Кареньо Буста

21. Даниел Еванс

22. Роберто Баутиста Агут

23. Денис Шаповалов

24. Себстиан Корда

25. Ботик ван де Зандсхулп

26. Франсиско Серундоло

27. Себастиан Баез

28. Григор Димитров

29. Миомир Кецманович

30. Йошихито Нишиока

31. Алехандро Давидович Фокина

32. Талон Грийхспор

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР