Масово учителите не са съгласни те да правят тестове за

...
Масово учителите не са съгласни те да правят тестове за
Коментари Харесай

Ще получат ли пари учителите за тестването на децата?

Масово учителите не са съгласни те да вършат проби за COVID-19 на дребните възпитаници. Те са безапелационни, че за този труд ще желаят и в допълнение възнаграждение.

" Огромна част от учителите не припознават тази активност като тяхна лична или като част от длъжностната характерност, която на учителя е доста огромна. Но 87,3% от сътрудниците се включиха през вчерашния ден – голяма част от учителите и шефовете, и това значи, че България не е изгубена ", сподели ръководителят на Синдикат " Образование " доктор Юлиян Петров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той добави, учителите евентуално ще получават по 100 лева на месец. Предстои да бъде подписан анекс към груповия контракт.

" Чудесно е, че ще имаме в допълнение възнаграждение, само че още по-чудесно е, че учителят сподели образец в обществото по какъв начин би трябвало да се оправим с пандемията ", посочи ръководителят на Синдикат " Образование " в ефира на Bulgaria ON AIR.

В тестването на учениците се включиха и студенти от Медицинския университет в София.

" Правя го, с цел да могат децата да влязат още веднъж в клас. Те бяха доста щастливи, с усмивки ни посрещнаха, спомагаха ни. Организацията беше страхотна и доста бързо се получиха нещата ", показа студентът Валентина Флорова, която е и доброволец в 23 СОУ " Фредерик Жолио-Кюри ".

" Където сме по-нужни, там ще реагираме и там ще отидем. Ще се разделим, ние сме задоволително ", безапелационна бе Мария.

" Защо трябваше да не имаме вяра на родителите да го вършат у дома, както го вършат в Гърция и в Германия? Вчера чухме какъв брой малко деца са отчели позитивен резултат, което демонстрира, че или при децата няма висок % на заразяване, или че тези проби не са достоверни и не се припознават. Тази гимнастика беше малко пресилена и нямаше смисъл от този метод ", счита той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР