Масово тестване за коронавирус е започнало преди два дни в

...
Масово тестване за коронавирус е започнало преди два дни в
Коментари Харесай

Масово тестване в Разлог: 6 случая на преболедували COVID-19

Масово тестване за ковид е почнало преди два дни в още една община в страната - Разлох, макар че тя не е огнище на COVID-19 за момента.
Защо тогава? Идеята е на поданици в района, поради туристическия профил на общината. Районът е доста посещаван от туристи както от страната, по този начин и от чужденци. Освен това Разлог е в непосредствена непосредственост до Банско, изясни пред Българска национална телевизия инж. Красимир Герчев - кмет на община Разлог.
За гратис тестване са обезпечени 1250 теста. Първоначално за COVID-19 ще се изследват хора от рисковите групи, както и работещите на първа линия по време на изключителното състояние.
Инж. Красимир Герчев - кмет на община Разлог: Тези проби са за чиновници, които работят с доста хора. Закупихме едни 400 теста непосредствено за хората от първа линия. 300 теста с помощта на общинските съветници в града ще бъдат направени в МБАЛ Разлог. И другите 550 теста ще тестваме малко по-късно, преди да се разгласи образователната година - всички учители и непедагогически личен състав, като главната концепция е да забележим по какъв начин се популяризира вирусът тук, дали е бил на нашата територия. Към днешна дата са изследвани 187 индивида, като при 6 индивида има показания, че са прекарали този вирус. Всичките тези шест индивида не са имали никакви признаци.
В общината раздават и гратис медицински маски на жителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР