Масово тестване на учениците ще даде възможност за вземане на

...
Масово тестване на учениците ще даде възможност за вземане на
Коментари Харесай

Математикът на Щаба: Проблемът са големите ученици, при тях организмът е като на възрастните, но те не спазват мерки

 Масово тестване на учениците ще даде опция за взимане на съответни решения. Предвид реакцията на родителите очевидно това няма да се случи или ще стане отчасти.  

Това съобщи в изявление за БНР проф. Николай Витанов, математик на Националния действен щаб, във връзка концепцията учениците да бъдат тествани с бързите антигенни проби, с цел да се резервира системата на образованието и да се даде опция за по-дълга форма на присъствено образование. 

Той разясни, че най-малките деца мъчно боледуват и мъчно предават на заболяването на възрастните. " Учениците от тогавашната прогимназия - 5, 6, 7 клас, при тях заболеваемостта е естествена.

Проблемът са огромните възпитаници - 8, 9, 10, 11 клас, при тях организмът е като на възрастните, само че те не съблюдават ограничения.

При тях заболеваемостта е 60% по-висока от тази при възрастните над 60-годишна възраст. Там е казусът.

Ако пуснете всичките възпитаници, след две-три седмици заболеваемостта ще се увеличи с двуцифрено число проценти - 10-15%.

Затова министерството предлага ротационната скица, с цел да се потиска развиването на болестта, а и да се обезпечи някакво присъствено образование “, разкри проф. Витанов.  

" Цялата страна е като един огромен самолетоносач, който би трябвало да срещне остров - третата вълна на пандемията, въпросът е да го избегнем. Хората, които ръководят самолетоносача, могат да си разрешат еластичност.

Самолетоносачът е голям транспортен съд, в случай че би трябвало да го отклоните от острова, би трябвало да завъртите кормилото в точния момент. Тук е тънкият миг.

Докато не е пристигнал моментът да завъртите кормилото, можете да си позволите еластичност. Засега повишаването на новите случаи е гладко, само че в случай че не се предприеме нищо, интервалът на плавното повишаване ще завърши “, добави математикът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР