Масово събиране на пластмасови капачки се провежда за трети път

...
Масово събиране на пластмасови капачки се провежда за трети път
Коментари Харесай

Масово събиране на пластмасови капачки ще се проведе в четири големи града

Масово събиране на пластмасови капачки се организира за трети път в страната. Срещу предадената за преработване пластмаса, уредниците на акцията „ Капачки за бъдеще “ получат средства, с които закупуват кувьози за дребните общински лечебни заведения. 

Капачки ще се събират през днешния ден паралелно в градовете София, Пловдив, Плевен и Велико Търново. Сборният пункт в столицата е пред централния вход на стадион „ Васил Левски “, където доброволците ще предават своите капачки сред 8:30 и 13:30 ч. 

Организаторите на акцията Мартина Йорданова и Лазар Радков напомнят, че множеството кувьози в общинските лечебни заведения в страната са амортизирани, от време на време даже и развалени, а остарялата техника поврежда здравето на недоносените бебета.

„ Само който не е посещавал дребна общинска болница не знае в действителност какъв брой плачевно е положението на техниката в доста от тях “, съобщи Радков.
Йорданова посочи, че „ всяко трето дете, което е било в кувьоз, заради остаряла и амортизирана техника получава увреждане на очите “.
Редакцията на радио „ София “ предава капачки за трети път.  За по-малко от пет месеца, публицистите от БНР са събрали към шестдесет кг, описа водещата Петя Заргунлиева:
„ Почти всички събират капачки и у дома и много постоянно идват на работа с чанти, цялостни с капачки. Подавайте ръка на човек, който има потребност. Не ви коства нищо. “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР