Масово ръководители в системата за сигурност у нас са в

...
Коментари Харесай

Системата за сигурност е на автопилот

Масово ръководители в системата за сигурност у нас са в нескончаем неплатен отпуск до септември, позволен им от предходния министър-председател Бойко Борисов. Това стана ясно от първото изявление на служебния вътрешен министър на Бойко Рашков по bТВ тази заран, в което той съобщи, че на процедура службите за сигурност " са се самообезглавили ". Чак по здрач от Министерския съвет прецизираха в прессъобщение, че става въпрос за ръководителите на Държавна организация " Разузнаване " Атанас Атанасов, на ДАНС Димитър Георгиев и на Държавна организация " Технически интервенции " (ДАТО) Цветан Китов.

Фактите, обявени от Бойко Рашков, са следващо блестящо доказателство, че досегашните ръководещи под паника се пробват да изградят надълбоко ешелонирана кръгова защита, в това число по линия на специфичните служби, с която да бранят назначените от тях фрагменти на основни позиции и да блокират опитите за инспекции на досегашното ръководство за интервала до идващите парламентарни избори от служебния кабинет.
Служби без глави
Потресаващата информация, че спецслужбите са оставени на автопилот в днешната усложняваща интернационална конюнктура на шпионски кавги, увеличаващо се напрежение сред Запада и Кремъл, в изискванията на политическа, здравна и икономическа рецесия, при данните за бежански напън и спираловидна ескалация на насилието в Близкия изток сякаш не направи изключително мощно усещане водещите на утринния блок на bТВ Биляна Гавазова и Златимир Йочев. Вместо това те избраха да научат какво са си говорили Рашков и Васил Божков преди 30 години, когато инцидентно се засекли в почивната станция на Министерски съвет във Велинград. Така водещите пропуснаха опцията да изискат повече детайлности по какъв начин по този начин службите за сигурност целокупно са били " обезглавени ", с чие позволение, за кои тъкмо ведомства стана дума, какви ограничения ще предприеме служебния кабинет в това отношение, какви са законовите разновидности за търсене на отговорност и така нататък
Информацията за управителните фрагменти в отпуск Рашков разгласи във връзка на въпросите на водещите за пенсионираните от него двама души от управителните фрагменти в Министерство на вътрешните работи - административния секретар на Министерство на вътрешните работи Бойко Славчев и шефа на инспектората Николай Гешев, който получил заповедта, до момента в който е в болнични. От системата на Министерство на вътрешните работи беше освободен в петък и основния секретар Ивайло Иванов, само че това стана с декрет на президента по предложение на служебния кабинет. " Знаете ли какъв брой доста се разболяха, когато встъпи в служба служебният кабинет? Знаете ли, че ръководителите на службите за сигурност у нас са излезли в неплатена отпуска до месец септември. Пита се в задачата: Кой им е разрешил да получат подобен дълъг отпуск ", реагира Рашков на въпрос дали не е можел да изчака двамата да се върнат.
Те са " прекомерно доста на брой, впечатляващо доста ", а измежду тях и районният шеф на Пловдив. Същественият проблем е, че службите за сигурност са се самообезглавили, още веднъж акцентира Рашков
Бойко Рашков и Атанас Пеканов на първото съвещание на служебния кабинет. Фотограф: Юлия Лазарова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР