Масово партиите не могат да изберат районните комисии по места.

...
Масово партиите не могат да изберат районните комисии по места.
Коментари Харесай

Подготовката за вота: Партиите не могат да се разберат за районните комисии


Масово партиите не могат да изберат районните комисии по места. Законът им дава право след съвещания между тях да дефинират кой каква служба да заеме там. Това обаче се оказва невероятно и се постанова да взема решение кой ще провежда гласуването.

По данни на ЦИК от 31 региона единствено в шест партиите са постигнали единодушие за състава и управлението на комисиите. В Пловдив - област и не се схващат кой да застане отпред на 17-та РИК.

„ За мен е просто учудващо по какъв начин една политическа партия, която е на трета позиция в Пловдив - област с едни 13%, при 30% извоювани гласове от, може да претендира за председателското място “, сподели Георги Мараджиев, регионален координатор на - Пловдив.

„ е партия с обичаи и има искания за управително място в състава и в управлението на 17-ти МИР. Имали сме и ръководители, и секретари в предишното “, сподели Манол Генов, някогашен народен представител от.

Според ЦИК на финала тяхната интервенция ще е неизбежна.

„ До 10 февруари всички решения за назначение на сформира на РИК ще бъдат признати. Те встъпват в служба от 11 февруари и стартират своята работа “, сподели Росица Матева, зам.-председател на ЦИК.

От на следващия ден пък партиите към този момент ще могат да се записват за присъединяване във вота.



Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР