Масово недоволство в различни браншове след новата заповед на Здравното

...
Масово недоволство в различни браншове след новата заповед на Здравното
Коментари Харесай

Недоволство в различни браншове заради новите COVID мерки, плашат с протести

Масово неодобрение в разнообразни сектори след новата заповед на Здравното министерство . Почти на всички места ще е нужен зелен документ. Собственици на заведения за хранене, нощни заведения, фитнеси и спортни зали оповестиха протест на новите ограничения. Дори театрите имат терзания по какъв начин ще се оправят със обстановката.

„ Хубавата концепция за зелените документи беше опорочена с вчерашната заповед. Държавата не се вслуша в бизнеса. Ние искахме да се включи и държавната администрация и да се признаят тестванията за антитела. Те трябваше да бъдат приети най-малко за няколко месеца ”, сподели пред Ричард Алибегов.

„ Ние се усещаме безусловно изоставени от страната. Намаляваме потенциала с почти 80%, тъй като имунизацията в България е към 20%. Нямаме по какъв начин да плащаме заплати и осигуровки. Също и тока. Всичко това е пагубно ”, добави Атанас Димитров от БХРА.

" Една доста огромна част от обществото не е записана в системата, че е преболедувала. Те обаче имат антитела и тестванията за откриването им би трябвало да бъдат приети ", споделят още от сектора.

„ Гостите ще би трябвало да демонстрират билет и документ. Не е ясно по какъв начин ние ще би трябвало да ревизираме тези документи. Ако някой се разболее, то той може да предяви искания към нас, че сме позволили неточност при инспекцията ”, споделя шефът на спектакъл „ Българска войска ” Мирослав Пашов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР