Масово жители на големите градове се изнасят в села, които

...
Масово жители на големите градове се изнасят в села, които
Коментари Харесай

420 000 евро за имот с две къщи на село на 12 км от Пловдив

Масово поданици на огромните градове се изнасят в села, които са ситуирани на към 30 минути от тях. По-заможните столичани да вземем за пример броят сред 200 000 евро и 500 000 евро за нови първокласни домове в затворени комплекси в Доброславци и Рударци, сподели изследване измежду няколко брокерски организации. Има такава наклонност и интерес към сходен вид парцели, като тя е измежду хората с високи приходи, заяви ръководителят на Националното съдружие " Недвижими парцели “ Добромир Ганев. 

По думите на Ганев къщи се търсят нe единствено към София, а и край останалите по-големи градове в страната като Пловдив, Варна и Стара Загора. Тези парцели са с по-високи цени и са първокласни.

Има интерес към комплекси от къщи, които могат да са и в общи, и в отделени имоти. Купуват се имоти за изграждане на къщи по план на притежатели, изясни Ганев. И добави, че има и искащи да се снабдят с подготвени къщи с потребност от ремонт. Според специалиста това не е доста по-евтин вид по отношение на чисто новите постройки. 

В софийското село Доброславци никне нов квартал, който се обрисува като ВИП зона за софийските тузари, които сменят жилището. На тезгяха сега са първокласни многостайни жилища в градеж. Цената за парцел от 210 квадрата с включен гараж е 271 500 евро. Жилищата са с по две или три спални, с високи тавани, а от прозорците се откриват красиви панорамни гледки, акцентираха брокери. Предимството е, че селото се намира на 15-20 минути от София с кола.

Сред най-тузарските и скъпи оферти е за нова и съвременна еднофамилна къща с повърхност от 208 кв. м също в Доброславци. Цената й е 450 000 евро, като сега към момента е в градеж.  Състои се от предверие, кабинет или спалня, мокро помещение, котелно, кухня с столова, дневна, тоалетна, спалня с гардеробно и баня, две детски стаи и още една баня. Отоплението е планувано с електрически казан и алуминиеви радиатори и климатици. Вътрешната канализация се води в изгребна яма.

Оферти за парцели към София има с изключение на за Доброславци също за Мрамор, Рударци, Божурище, Мърчаево, като цените на парцелите потеглят от 150 000 евро.

За 250 000 евро може да се купи и триетажна къща в Доброславци с повърхност от 240 квадрата и облагороден двор от 500 квадрата. На първия етаж има дневна и кухня, на втория - 2 стаи с баня, а на третия - огромен хол също с кухненски бокс, хигиеничен възел и тераса. В двора има независима лятна кухня с шкафове, мивка, уютна всекидневна и тоалетна. Къщите в пернишкото село Рударци, което също е покрай София, стартират от 150 000 евро и минават половин милион евро. Сред предложенията е цяло имение с басейн за 600 000 евро. 

Около Пловдив цените не са доста по-ниски. Например продава се огромен парцел с две къщи на 12 километра от града под тепетата за 420 000 евро. Някои от организации за недвижими парцели сега оферират на промоция селски парцели. Така за 10 000 евро може да се сдобиете с къща, която е 96 квадрата, само че с 1600 квадрата двор. Имотът се намира сред Пловдив и Стара Загора. За 47 000 евро вместо за 53 000 евро пък се продава каменна къща, която се намира на 12 километра от Чирпан. Имотът e в положително положение, с нов покрив и нова входна врата. Вторият етаж е подготвен за обитаване, първият има потребност от довършителни работи. 

Тенденция е старите вили да се трансформират в съществени жилища за многолюдни фамилии, описаха брокери. Става дума за къщи, които преди са се употребили единствено за отдих в събота и неделя и са наоколо до София. Има доста фамилии, които ни викат за главен ремонт на остарели постройки, описаха от компания за шпакловка и изолираност.

Според майсторите постоянно става дума за млади фамилии, които имат къща, останала от някоя баба наоколо до София. Изборът на младежите постоянно е да я ремонтират и да се пренесат там, в случай че нямат личен парцел в столицата. От компанията за поправки описаха още, че най-често хората с къщи към София ги търсят за хидроизолации, реставрация на банята, полагане на латекс и нова настилка.

Гаражите влизат в цената на парцелите в близките села на столицата и това е едно от преимуществата им, описаха брокери пред " Телеграф “. За сравенние жилищата в града се продават настрана от закритите паркоместа. Чисто нов 3-стаен апартамент в затворен комплекс край София може да се купи за към 270 000 евро, като в цената влиза и закрито паркомясто.

За съпоставяне, с цел да оставите колата си в нов комплекс в столицата, ще би трябвало да платите най-малко 25 000 евро. В столичния квартал " Студентски град “ може да си купите гараж за 25 000 евро от 24 квадрата. За 48 квадрата в " Мусагеница “ ще платите 36 000 евро, а за 14 квадрата във " Връбница “ ще ви желаят 12 000 евро. Така дружно с нов тристаен апартамент, само че маломерен с всекидневна и кухня в едно помещение крайната цена набъбва до 200 000 - 250 000 евро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР