Масово глоби срещу замърсители на атмосферата са падали в съда,

...
Масово глоби срещу замърсители на атмосферата са падали в съда,
Коментари Харесай

Масово глоби срещу замърсители падали в съда, заяви екоминистърът

Масово санкции против замърсители на атмосферата са падали в съда , а в следствие даже не били обжалвани от тогавашните управления на Министерството на околната среда и водите. Това сподели пред бТВ актуалният длъжностен екоминистър Росица Карамфилова.

И даде съответен образец - за интервала 2015-2020 на един от огромните замърсители са били наложени 50 наказателни постановления. От тях обаче единствено 5 са влезнали в действие, 14 към момента са в правосъдна фаза, а 31 са паднали в съда.

" 27 от падналите в съда постановления даже не са били обжалвани. Ще проучим какви са аргументите по тази причина ", добави Карамфилова.

Министърът акцентира, че откогато служебният кабинет е на власт, инспекциите са се нараснали стремително - 90 за 3 месеца или по към една дневно. Наказателните постановления за този къс интервал пък били 14 . Това обаче на своя страна изостряло казуса с неналичието на фрагменти и ниските заплати в контролните органи. " Колегите безусловно работят без отмора ", изтъкня тя.

Шефът на ековедомството и изрази вяра - през 2023 година страната ни да не бъде глобена зарали неприятното качество на атмосферния въздух, както това неведнъж се е случвало в годините обратно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР