“Масовият протест принадлежи на всички граждани. На площадите днес не

...
“Масовият протест принадлежи на всички граждани. На площадите днес не
Коментари Харесай

Радев: На площада не е мафията, а българският народ

“Масовият митинг принадлежи на всички жители. На площадите през днешния ден не са нито контрабандистите, нито мафията, а българският народ, който е единственият суверен по силата на Конституцията и е твърдо решен да си върне страната ”.
Това написа в собствен пост във Facebook президентът Румен Радев.

Той прикани всички на площада да не се поддават на провокации и акцентира, че управлението на Министерство на вътрешните работи носи отговорност за живота на протестиращите жители.

“Отговорността за предотвратяването на произшествия, за живота и здравето на протестиращите и на редовите униформени чиновници носи управлението на Министерство на вътрешните работи. Нека всички участници в събитието – жители, служители на реда и жандармеристи – не не помнят, че сме българи. Че призванието на униформените е да бдят над сигурността на жителите. Че насилието сред власт и жители няма място в това бъдеще, за което всички честни хора се борим и ще постигнем”, прикани президентът.

“Моралната ни победа като общество ще е в това да съхраним гражданския мир, макар обидите, провокациите и демонстративното тъпчене на демократичните правила от изгубилата всякакво доверие власт. Промяната е неизбежна. Всяко твърдоглавие на ръководещите единствено задълбочава рецесията “, декларира още президентът. /БГНЕС

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР