Масовите сблъсъци в Ница оставиха един фен в критично състояние,

...
Масовите сблъсъци в Ница оставиха един фен в критично състояние,
Коментари Харесай

Равносметка: Фен в критично състояние и 32-ма ранени в Ница

Масовите конфликти в Ница оставиха един почитател в сериозно положение, други 32-ма са ранени, стана ясно след снощните вълнения преди дуела от Лига на конференциите с Кьолн.

Мачът от група D в последна сметка стартира с 1 час забавяне и приключи наедно 1:1. Щефен Тигес откри за Кьолн след 19 минути игра, Анди Делорт донесе точката на Ница от дузпа в 60-ата минута.

Един час преди плануваното начало на мача на откриването на третото европейско съревнование на стадион “Алианц ” няколко стотин почитатели с качулки в цветовете на Кьолн нахлуха на трибуната на последователите на Ница. Двете агитки започнаха да се бият, а в мелето бяха употребявани столове и стоманени пръти, изтръгнати от стадиона.

Общо 32 души бяха ранени, в това число двама служители на реда и стюард. Четирима бяха приети в болница, като един от тях - парижанин, който беше измежду немските последователи, е в „ сериозно положение “, откакто падна от трибуните.

“Мъжът е паднал на пет метра сред първото и второто равнище на трибуните ”, сподели Беноа Юбер, шеф на кабинета на префекта на Алпите-Маритимес.

„ Разочароващо е, вбесяващо е да се види това. Не би трябвало да се случват сходни неща. Дори не бяхме сигурни дали ще играем. Но мисля, че трябваше да има мач. Нашите последователи няма в какво да бъдат укорявани, по тази причина вероятно наказване за нашия клуб би било прекомерно незаслужено “, разяснява треньорът на Ница - Люсиен Фавр след дуела.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР