Масовите съкращения в екипа на социалната мрежа туитър, от които

...
Масовите съкращения в екипа на социалната мрежа туитър, от които
Коментари Харесай

Илон Мъск започна поголовна сеч в туитър

Масовите съкращения в екипа на обществената мрежа туитър, от които всички се притесняваха след придобиването на собствеността от Илон Мъск, към този момент са факт. Късно нощес Twitter Inc. освободи от работа половината от личния състав си с уточнението, че най-слабо обиден е екипът, отговарящ за попречване на разпространяването на дезинформация.

Обяснението за съкращенията беше, че рекламодателите са понижили разноските си заради опасения по отношение на модерирането на наличието. " За страдание няма избор, когато компанията губи над 4 милиона $ дневно ", написа самият Мъск в профила си в туитър, като добави, че " на всички наранени са препоръчани тримесечни компенсации ", което е два пъти повече от законовото условие.

В туитове на чиновници на компанията се твърди, че измежду уволнените са екипите, отговарящи за връзките, курирането на наличие, човешките права и етиката на машинното образование, както и някои продуктови и инженерни екипи. Този ход идва след една седмица безпорядък и неустановеност по отношение на бъдещето на обществената медия след придобиването ѝ от най-богатия човек в света.

51-годишният Мъск упрекна за загубите обединението от групи за цивилен права в платформата, която настояваше водещите рекламодатели на туитър да подхващат дейности, в случай че той не отбрани модерирането на наличието - опасения, засилени преди евентуалните решаващи избори за Конгрес идния вторник.

След съкращенията деятелите обявиха, че ускоряват натиска си и ще изискват от марките да изтеглят рекламите си от обществената мрежа в международен мащаб.

Самата компания резервира безмълвие по отношение на мащаба на уволненията до късно денем в петък, когато ръководителят на отдела за сигурност и интегритет Йоел Рот удостовери вътрешните проекти - наранени ще бъдат към 3700 души, или 50% от личния състав. Сред съкратените са 784 чиновници от централата на компанията в Сан Франциско и 199 в Сан Хосе и Лос Анджелис, съгласно подадените документи до калифорнийския орган по заетостта.

Рот съобщи, че съкращенията са засегнали към 15% от екипа му, който дава отговор за попречване на разпространяването на дезинформация и друго нездравословно наличие, и че " главните благоприятни условия за модериране " на компанията остават непокътнати.

Миналата седмица Мъск поддържа изпълнителния шеф по сигурността, базирайки се на неговия " висок интегритет ", макар че преди години Рот беше намален поради сериозни туитове към някогашния президент Доналд Тръмп. Мъск даде обещание да възвърне свободата на словото, като в същото време предотврати превръщането на туитър в " лунен пейзаж ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР