Масови тестове за маймунска шарка започват болниците в Мадрид от

...
Масови тестове за маймунска шарка започват болниците в Мадрид от
Коментари Харесай

Мадрид започва масово тестване за майнунска шарка

Масови проби за маймунска шарка стартират лечебните заведения в Мадрид от понеделник, оповестява вестник "Вангуардия ".
Пет лечебни заведения в здравната система на испанската самостоятелна област Мадрид ще вършат PCR проби, с цел да "улеснят диагностицирането и да подхващат ограничения за надзор на предаването на вируса във допустимо най-кратък период ". Отбелязва се, че получените резултати ще бъдат предадени на Главната дирекция по публично здраве на страната.
Първият случай на заразяване на човек с маймунска едра шарка е открит през 1970 година Впоследствие диагнозата е поставяна неведнъж при хора, само че нормално инфектираните лица са били в Африка. Според медицинските наблюдения вирусът нормално се предава от животно на човек.
В последно време са регистрирани десетки случаи на маймунска едра шарка в разнообразни европейски страни, както и в Северна и Южна Америка и Австралия. Въпреки това експертите не схващат изцяло методите на разпространяване на инфекцията.
Маймунската едра шарка е рядка вирусна зараза, която се предава и сред хората. Заболяването нормално протича леко и множеството хора се възвръщат в границите на няколко седмици, само че при някои хора могат да настъпят затруднения.
Първоначалните признаци на маймунската едра шарка включват тресчица, главоболие, мускулни болки, болки в гърба, увеличени лимфни възли, настинка и безсилие. Може да се появи обрив, който постоянно стартира от лицето и по-късно се популяризира по други елементи на тялото. Обривът се трансформира и минава през разнообразни стадии, преди най-после да се образува струпей, който по-късно пада.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР