Масови съкращения готвят в две предприятия в Старозагорски регион. Това

...
Масови съкращения готвят в две предприятия в Старозагорски регион. Това
Коментари Харесай

Масови съкращения в два български завода: Близо 300 души остават без работа!

Масови съкращения готвят в две предприятия в Старозагорски район. Това заяви на конференция шефът на " Бюро по труда “ – Стара Загора Любен Георгиев, съобщи кореспондент на " Фокус " . Той означи, че предприятията са ТЕЦ " КонтурГлобал Марица Изток 3 “ и  " М+С Хидравлик “-Казанлък.

" Според уведомленията, които са изпратени до нас, служащите на Топлоелектрическа централа " КонтурГлобал Марица Изток 3 “ ще бъдат освободени на 10 май, а тези на " М+С Хидравлик “ - на 16 април. Вчера, на среща в Министерството на обществената политика, под управлението на министър Иванка Шалапатова, на която участваха Агенцията по заетостта, разнообразни отдели от МФСП, синдикатите от КНСБ и " Подкрепа ", както и някои работодатели, се разискаха всички положителни вариации за тези служащи. Доколкото разбрах, синдикатите се схванаха от през днешния ден да стартират картографиране на чиновниците на ТЕЦ " КонтурГлобал Марица Изток 3 “, с цел да забележим какви ще бъдат техните потребности. Самият шеф пое ангажимент да им изплати сред 6 и 12 заплати, взависимост от трудовия стаж, който имат във компанията ", сподели Георгиев.

Той съобщи, че от " Бюро по труда " -Стара Загора имат подготвеност да провеждат и трудова борса. " Ще използван безусловно всички принадлежности, които имаме по Плана за възобновяване и резистентност, като главните са за преквалификация. Министър Шалапатова пое ангажимент да качи на страницата на Министерството на труда и обществената политика безусловно всички ограничения, които може да се приложат към тях, тъй като действително видяно те са пионери ", посочи Георгиев.

Припомняме, че мотивът на вчерашната среща в Министерството на труда и обществената политика бе оповестеното на 22 март 2024 година решение на управлението на ТЕЦ " КонтурГлобал Марица Изток 3 “ да редуцира към една трета от личния състав – до 160 души. Съкращенията ще стартират в средата на месец май, когато изтича законовият 45-дневен период от уведомяването за пускане на процедура за всеобщи уволнения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР