Масови проверки за незаконна дървесина са извършили екипите на Агенцията

...
Масови проверки за незаконна дървесина са извършили екипите на Агенцията
Коментари Харесай

МВР и Агенцията по горите са направили 2600 проверки през август за незаконна дървесина

Масови инспекции за противозаконна дървесина са направили екипите на Агенцията по горите и районните й дирекции през последните дни на месец август, оповестиха от Агенцията.

Основният акцент на инспекциите е снабдяването с дърва за огрев на популацията и съхранението на противозаконна дървесина. Регионалните дирекции по горите, взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи са направили повече от 2600 инспекции за миналия месец като при взаимните акции са арестувани 440 куб. м. обла и фасонирана дървесина. Съставени са 134 акта по Закона за горите.

Само за първите три дни на седмицата при осъществени взаимни инспекции за съхранението на дървесина от физически лица в гр. Самоков и гр. Ихтиман, горските инспектори на РДГ София са съставили общо 20 броя акта, с които са арестувани повече от 50 куб. м. дърва за огрев. За последните 10 дни в региона на гр. Самоков и гр. Ихтиман са формирани близо 50 акта за нелегално предпазване на дърва за огрев. Задържаното нелегално количество е повече от 130 куб. м.

Отново през този интервал екипите на РДГ Берковица и районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи са провели профилирана акция на територията на град Бяла Слатина и село Габаре, в които е открито предпазване на близо 80 куб. м противозаконни дърва за огрев. Дървесината е арестувана.

В регионите с висока централизация на нарушавания наличието на контролните органи в лицето на горските инспектори от районните дирекции по горите е непрестанно като цели както определяне на нарушавания, по този начин също и реализиране на предварителна защита в интервала на всеобщо доставяне с дърва за огрев.

Освен осъществяването на взаимни инспекции на институциите, екипите на РДГ са на терен, с цел да ревизират обектите, в които се добива дървесина, произходът, количеството и законността на транспортираната дървесина, транспортните средства и физическите лица, извършващи активност в горите, както и складовете, в които се преработва и съхранява дървесина.

Изпълнителна организация по горите още веднъж приканва жителите да купуват единствено маркирани и съпроводени с превозен билет дърва за огрев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР