Масови проверки за качеството на храните се извършват в Гърция.

...
Масови проверки за качеството на храните се извършват в Гърция.
Коментари Харесай

Масови проверки в Гърция за качеството на храните

Масови инспекции за качеството на храните се правят в Гърция. „ Не купувайте от пазари без надзор на стоките “, предизвестяват лекари. Проверява се хигиената в хотелите преди настаняването на туристите.

Инспектори от отдела „ Контрол на храните “ ревизират всеобщо за качеството на предлаганата стока преди Великден. Под непоколебим надзор са сложени кланици, хранилища за месо и яйца, както и всички хранителни магазини.

Произходът на месото се подсигурява със специфична маркировка, предизвестяват инспекторите. Властите приканват да не се купува от места, където цените са по-ниски, а качеството е без надзор. Маркират се също яйцата.

Проверките обгръщат и всички товарни камиони, които придвижват месо. Налагат санкции, конфискуват артикули и лишават лицензите на търговци, които не съблюдават нормативните условия.

Почти всекидневно се конфискуват морски блага, които доближават най-вече до пазарите без надзор и със подозрително качество. Повечето от тях са рискови за здравето, предизвестяват лекари.

За празниците се чакат хиляди български туристи, оповестяват гръцките туристически организации и допълват, че идват на отмора повече от една седмица. Здравните управляващи ревизират всички хотели преди настаняването на туристите. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР