Масови протести срещу ковид мерките в различни части на света.

...
Масови протести срещу ковид мерките в различни части на света.
Коментари Харесай

След Отава и София, Нова Зеландия излезе на улиците, вдъхновена от конвоя на свободата

Масови митинги против коронавирус ограниченията в разнообразни елементи на света. Втора седмица не престават блокадите на водачи на камиони в Канада, които стачкуват против наложителните имунизации.

Вдъхновени от така наречен " ескорт на свободата " митинги започнаха и в Нова Зеландия.

Втори ден протестиращи упорстват за анулация на ковид-мерките в Уелингтън, Нова Зеландия. Противници на имунизациите направиха опит да нахлуят в постройката на Народното събрание. Арестувани са трима души.

Канадските митинги въодушевиха доста новозеландци да излязат по улиците и да подхващат дейности. Не можем да поносим повече, съобщи Лили Сабин, протестираща.

Нова Зеландия е измежду страните, които още при започване на пандемията вкараха едни от най-строгите ограничения. Заради затварянето, обаче, там равнището на болест се оказа рекордно ниско.

В мощ е условие за наложителна ваксина против коронавирус за работещите в редица браншове, измежду които опазване на здравето, обучение и защита. Сертификат за ваксина се изисква и за влизане в заведения за хранене, спортни събития и религиозни служби.

Втора седмица не престават митингите на канадските водачи. Два гранични пункта са затворени от стачкуващите, с което се нарушават доставките на артикули на стойност милиони долари.

Столицата Отава остава в изключително състояние, откакто така наречен " Конвой на свободата " блокира центъра на града, в опит да принуди управляващите да анулират наложителните ваксини за превозвачите.

Напрежението се повиши и се стигна до конфликти. Задържани са 20 души.

Полицията предизвестява, че измежду стачкуващите може да има внедрени представители на крайнодесни организации, които да доведат до ескалация на напрежението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР