Масови протести отвъд Океана заради проектозакон срещу абортите. Недоволството беше

...
Масови протести отвъд Океана заради проектозакон срещу абортите. Недоволството беше
Коментари Харесай

Масови протести в САЩ заради проектозакон срещу абортите


Масови митинги оттатък Океана поради проектозакон против абортите. Недоволството беше провокирано от невиждано приключване на правосъден документ, публикуван в медиите. Според проектостановището Върховният съд може да ограничи правото на аборт.

Активисти против абортите и последователи на правото на аборт се събраха пред постройката на Върховния съд във Вашингтон в понеделник вечер, малко откакто в медиите в щатите изтече проекто мнение на висшия съд, а съгласно което може да се анулира правото на аборт.

Абортите в щатите са легализирани от 1973 година с решението по делото „ Роу против Уейд “.

В изтеклия първичен план на мнение се показва изявление на един от съдиите, че легализирането на абортите в щатите е „ извънредно неправилно “. От Върховния съд разясниха, че документът е достоверен, само че това не е тяхното финално мнение и стартират следствие по случая, защото теча на данни е невиждан.

Обсъжданията сред съдиите във Върховния съд се счита за една от най-строго защитаваните секрети в щатите.

Междувременно и президентът Байдън разяснява тематиката. Той означи, че е подготвен да отбрани правото на аборт в щатите. Ако Върховният съд обаче удостовери проектостановището е допустимо всеки щат да реши по отношение на политическата си принадлежност.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР