Масови оставки се пишат в момента в болница Св. Екатерина

...
Масови оставки се пишат в момента в болница Св. Екатерина
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Пишат се масови оставки в Св. Екатерина

Масови оставки се пишат сега в болница " Св. Екатерина " в столицата, сигнализира здравна сестра до редакцията на Lupa.bg. А повода е готвената промяна на управлението на най-известната кардиоболница в страната, ръководена в последните 16 години от именития кардиохирург проф. Генчо Начев. Според източника ни става въпрос за дузина медици и най-малко още толкоз хирургични сестри.

Според профилираното издание Clinica.bg до дни поста му ще заеме основният секретар на Медицинския университет и сътрудник на проф. Начев - проф. Николай Димитров.

Самият Начев излезе с остра позиция преди дни поради изказванията на началника на кабинета на здравната министърка в оставка проф. Асена Сербезова Васил Пандов, че за 10 години в " Св. Екатерина " е бил осъществен един единствен одит, както и че има открити нарушавания и по финансовите разноски, и по договорите за ръководство. Директорът на болничното заведение отхвърли изрично всички обвинявания.

В самата болница обаче е настъпил безпорядък и част от екипа на проф. Начев е декларирала планове да напусне дружно с него. Той пък отсече, че специалността му не е " шеф ", а хирург. Вече се въртят спекулации, че той ще се причисли към екипа на " Сити Клиник " в столицата, макар че практикува и в Пловдив. Други медици пък го пращат в Националната кардиологична болница.

На фона на напрежението в " Св. Екатерина " поради готвената промяна на мастития професор, по бюджета на принципала й - Министерство на здравеопазването се отпуснаха 30 милиона лв. с актуализацията на бюджета - за инсталация, както и за дотъкмяване на новото крило на лечебното заведение.

В същото време към този момент се готвела и подписка за оставането на Генчо Начев отпред на болничното заведение, а до дни Сербезова щяла да получи отворено писмо с парафи на негови сътрудници.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР