Масовата имунизация срещу не само е възможна, тя ще се

...
Масовата имунизация срещу не само е възможна, тя ще се
Коментари Харесай

Експерт: В хода на кампанията негативното отношение към ваксините може да се промени

Масовата имунизация против освен е допустима, тя ще се случи, сподели пред БНР доктор Валери Цеков, ръководител на.
Вероятно няма по какъв начин да обхванем 100% от популацията - има хора, които не желаят да се имунизират, само че няма подозрения, че хората от рисковите групи - тези в преклонна възраст, с хронични болести, на първа линия ще предпочетат да се предпазят от това заболяване, счита Цеков.
Относно обстоятелството, че една трета от медиците на първа линия към този момент са декларирали предпочитание да бъдат имунизирани, Валери Цеков разяснява, че за началото на акцията това е изцяло задоволително, тъй като няма и да са налични задоволително дози да се покрият всички, които би трябвало да се имунизират. Само в здравния бранш са заети над 80 хиляди души – директно или непряко, добави той.
С хода на акцията е доста евентуално да се промени, уточни Цеков в предаването „ Преди всички “.
 Околийски: Българите считат, че пандемията е раздухана от медиите Околийски: Българите считат, че пандемията е раздухана от медиите
„ Конспиративното мислене получава много висок резултат в България. От юли насам са се нараснали значително вярванията в секрети орг...
Според него Европейската организация по медикаментите работи в типичния си жанр и сигурно по-бързо, в сравнение с за всеки различен лекарствен артикул сега. Те са длъжни да създадат това, което законът изисква от тях – да решат дали изгодата от имунизирането е по-голяма от риска да се сложи тази ваксина, разясни Валери Цеков.
Имунизационната акция ще бъде невиждана по своя темперамент и мащаби за страната ни, поради периодите, в които би трябвало да се разгърне, означи той. Желаещите да се имунизират ще бъдат най-малко 3 милиона души и би трябвало да ги имунизираме за няколко месеца до края на 2021 година, уточни доктор Цеков.
„ Огромно количество хора би трябвало да бъдат имунизирани. Огромно количество хора би трябвало да бъдат ангажирани с слагането на имунизациите. “
Валери Цеков не изключва в течение на акцията да се наложи преосмисляне в придвижване на имунизационната скица. Освен мобилните екипи и фургоните, може да се наложи да се включат медицински центрове и ДКЦ-та. На по-късен стадий съгласно него ваксини би могло да се вършат и в аптеките.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР