Масова размяна на затворници между враждуващите страни в Йемен може

...
Масова размяна на затворници между враждуващите страни в Йемен може
Коментари Харесай

Масова размяна на заложници готвят в Йемен

Масова замяна на пандизчии сред враждуващите страни в Йемен може да се реализира на фона на пандемията , оповестиха пред Al Jazeera чиновници на Организацията на обединените народи и Международния комитет на Червения кръст.

За първия стадий на прехвърлянето са готови към 1000 пандизчии.

Масова замяна беше препоръчана за първи път по време на договарянията в Стокхолм през декември 2018 година. Йеменското държавно управление и бунтовниците хуси се съгласиха на концепцията като стъпка за създаване на доверие.

Споразумението обаче бе спряно, защото страните се бориха за използването. Всяка страна трябваше да освободи почти 7000 пандизчии.

По-рано този месец обединението, ръководена от Саудитска Арабия, разгласи едностранно помирение , подтикнато от молбата на Организация на обединените нации да се концентрира върху пандемията на ковид. Хусите не го одобриха и насилието продължава.

Сепаратисти в Южен Йемен в неделя прекратиха мирна договорка с интернационално приетото държавно управление на страната и обявиха надзор над районната столица Аден, заплашвайки да възобновят сраженията.

В изказване Южният временен съвет, който е подсилен от Обединените арабски емирства, разгласи изключително състояние и съобщи , че ще ръководи основния южен пристанищен град и други южни провинции.
 Сепаратисти оповестиха самоуправление в Южен Йемен
Сепаратисти оповестиха самоуправление в Южен Йемен

Усложняват в допълнение ситуацията в страната

Сепаратистите упрекнаха държавното управление на Йемен, което е подкрепено от Саудитска Арабия , в корупция и неприятно ръководство.

Това се случва и на фона на пандемия.

Йемен регистрира шест доказани случая на COVID-1 9. Това обаче е единствено формалната статистика.

В изказване във вторник офисът на Организация на обединените нации за подкрепяне в Йемен предизвести, че към този момент има доста действителна възможност вирусът да циркулира измежду популацията неоткрит заради разрушената здравна система и развалената инфраструктура.
 Саудитска Арабия възобновява договарянията с хусите в Йемен
Саудитска Арабия възобновява договарянията с хусите в Йемен

След неуспеха на оповестеното примие

Приблизително 80 % от популацията на Йемен или 24 милиона души разчитат на помощ, а 10 милиона са изправени пред апетит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР