Масова незаконна сеч в Западния парк в София. Дърветата се

...
Масова незаконна сеч в Западния парк в София. Дърветата се
Коментари Харесай

„Факултета“ се топли с дърва от Западния парк


Масова противозаконна сеч в Западния парк в София. Дърветата се изсичат от роми от квартал " Факултета ". Продават се и за употребяват за огрев. За това алармират фенове на Нова телевизия. Според тях, в случай че порочната процедура не се спре, напълно скоро паркът ще замязя на сечище. Екип на малкия екран се срещна с поданици на кварталите " Западен парк” и " Гевкелийски”, както и с представители на общината.

Деница разгласява фотоси в обществените мрежи, които прави в края на февруари, до момента в който разхожда кучето си в парка. Тя описа, че всекидневно се натъква на сходни гледки. Всеки ден идват хора, които режат дървета, с цел да се отопляват или да ги продават. Бракониерите обяснили, че това не били отрязани дървета, а към този момент паднали и те просто ги събират.

Местните описват, че са подавали неведнъж сигнали на телефон 112. Проблем е обаче да се изясни къде тъкмо се случва сечта в парка. Затова, съгласно хората, е доста значимо той да бъде райониран и когато човек се обади на подаде сигнал, да може да изясни тъкмо в кой регион се намира и да може да се реагира. Според хората Западният парк също по този начин би трябвало да бъде охраняван.

По данни на Министерство на вътрешните работи от началото на годината са арестувани 9 души и са написани 10 акта.

От Столична община обясниха, че са склонни на всевъзможни оферти и подхващат разнообразни ограничения за решение на казуса. По думите им достъпът до парка с годините е стеснен и няма по какъв начин патрули на полицията да влязат, тъй като има бетонни заграждения. От общината обясниха още, че от началото на годината са арестувани четири каруци. Отрязаните дървета са конфискувани, а наказването е административна глоба от 1000 до 5000 лева Глобите обаче не се заплащат, тъй като в множеството случаи хората, които режат дърветата, са под 18 години. Срещу двама души има формирано досъдебно произвеждане. От общината обясниха също по този начин, че се вършат изследвания за видеонаблюдение, само че слагането на камери било мъчно за реализиране. Има и няколко охранителни поста.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР