Масова истерия след слух за отнемане на деца, обхвана родителите

...
Масова истерия след слух за отнемане на деца, обхвана родителите
Коментари Харесай

Роми в Сливен: Кръвта си даваме, но децата - не!

Масова нервност след слух за лишаване на деца, обхвана родителите на ромски възпитаници в Сливен, Ямбол и Карнобат. Две сливенски учебни заведения, в които учат ромските деца от квартал "Надежда ", бяха опразнени за минути. Родителите се втурнаха в учебния двор и водиха децата си от класните стаи. Някои от родителите са се втурнали към учебното заведение на детето напряко от работното място.

Според клюки в обществените мрежи измежду жителите на квартала е била публикувана подправената информация, че ще лишават деца, които не са припознати от бащите им, а такива са преобладаващият % от тях.

За суматохата от първо лице описаха някои от родителите пред БТВ.

„ Няма да пускаме децата. Те ще ги вземат “, закани се един от бащите. Той отхвърли да няма обезпечени положителни условия за децата в квартала.

Баба с две внучки отхвърли да са осведомени с дейностите на обществените. „ Казаха, че по Facebook някой е написал, че ще вземат децата. Ние пускаме си децата, тъй като без обучение накъде сме? “, разяснява дамата.

„ Синът ми всеки ден посещава учебно заведение. Той е 9-и клас, с аутизъм е, само че го пускаме. Въпреки обстановката, си пущам детето на учебно заведение “, разяснява различен татко от квартала.

В обществената мрежа се появиха фрагменти, запечатали суматохата в двете учебни заведения. Някои от майките плачат, други се ядосват, че не по този метод - със закани за лишаване на деца, се реализира повишение на образованието, трети търсят помощ от премиера.

"Кръвта си давам, само че детето - не! ", провикна се един татко, а майка на възпитаник се обръща към снимащия видеото с зов непосредствено към премиера. "Г-н Бойко Борисов, вземете ограничения, другояче тая страна потъва ".

Тече инспекция по случая.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР