Масов шопинг в Одрин след срив на лирата.Пореден срив на

...
Масов шопинг в Одрин след срив на лирата.Пореден срив на
Коментари Харесай

Масов шопинг в Одрин след срив на лирата


Масов шопинг в Одрин след срив на лирата.

Пореден срив на турската лира – през седмицата националната валута на южната ни съседка означи следващ връх на амортизация по отношение на щатския $. У нас по формалния курс на Българска народна банка една лира към този момент се търгува под 6 стотинки.

Това докара до всеобща шопинг нервност и хиляди българи потеглиха за почивните дни на пазар в Одрин. В почивния ден по улиците на Одрин има повече българи, в сравнение с локални поданици, оповестява бТВ.

Всеки втори българин пресмята на калкулатора на телефона си какъв брой му коства покупката в лв.. Иванка Димитрова е от Сливен и споделя, че с едно идване до Одрин подменя целия дрешник на децата си. Разказва, че облеклата и обувките са доста евтини.

Семейство Генови са от Свиленград и най-малко два пъти месечно идват, с цел да пазарят. Бюджетът им е 300 лв.. Казват, че стоката е по-евтина, само че и по-качествена.

В профилираните магазини за млечни артикули може да се открие сирене на цена от 6 до 20 лв. за кг. Според българите всичко е по-качествено и по-вкусно.

Много от магазините примамват клиентите с надписи на български, а продавачите са подготвени на всевъзможни трикове, с цел да продадат стоката си.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР