Масов протест на медицински сестри в Португалия. Хиляди излязоха на

...
Масов протест на медицински сестри в Португалия. Хиляди излязоха на
Коментари Харесай

Медицински сестри в Португалия излязоха на протест

Масов митинг на медицински сестри в Португалия. Хиляди излязоха на по този начин наречения „ Бял марш` “ в Лисабон в Международния ден на дамата.

Облечени в бяло и с бели цветя в ръка, няколко хиляди медицински сестри минаха по улиците на Лисабон с искане за по-високо възнаграждение и с по-добри условия на работа. Организатор на митинга е Националното придвижване на медицинските сестри.
Соня Виегас, уредник на митинга: Тук сме най-малко 10 000 души, красиво море от хора, облечени в бяло, което демонстрира единството на нашата специалност.
Според полицията, участниците са били по-малко - към 6000, като множеството са пристигнали с рейсове от цялата страна.

„ Не сме сами, не ни е боязън, ще се борим! “ пишеше на плакатите на протестиращите.

Медицинските сестри в Португалия получават към 1000 евро при междинна заплата за страната за 2018 година от 1150 евро. Страната обаче изпитва дефицит на фрагменти в тази сфера.

Миналия месец сестрите проведоха триседмична стачка, и се наложи да бъдат отсрочени 5000 планови интервенции, по данни на държавното управление. Стачката беше прекъсната, едвам откакто държавното управление се съгласи да седне още веднъж на масата за договаряния със синдикатите. Властите оповестиха стачката за противозаконна и предизвестиха,че скачкуващите подлежат на санкции. Протестът в Лисабон се организира преди плануваните за 21 март договаряния сред ръководещите и профсъюзите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР