Масов мирен протест на служители на реда се проведе днес

...
Масов мирен протест на служители на реда се проведе днес
Коментари Харесай

Полицаи на протест - поискаха оставката на ръководството на „Правно-нормативна дейност”

Масов кротичък митинг на чиновници на реда се организира през днешния ден в градинката до постройката на Министерството на вътрешните работи (МВР) , оповестява БГНЕС. На връх празника си служителите на реда показаха неодобрение от работата на своите сътрудници от дирекция „ Правно-нормативна активност ”. Те са подкрепени от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР), откъдето показват, че полицейските чиновници не престават да са пострадали от невъзможността на дирекцията да предложи на управлението на министерството решение на проблеми, които засягат директно професионалните им и стопански ползи.
Полицаите упорстват управлението в дирекцията, която в този момент се оглавява от Росица Грудева, да бъде сменено. Мотив за настояването им е, че пред министъра на вътрешните работи се показва подвеждаща информация. Според СФСМВР се е стигнало до там, че липсва съгласие сред служителите на реда на улицата и управлението, като следва да се разискват наболели проблеми, насъбрани с години. " Оказа се по този начин, че чиновниците на терен, които действително работят и дават резултатите на това министерство, стават заложници на правни правила, които пречат за обществения разговор и за това, самите те да си получават направеното ”, разяснява пред БГНЕС заместител ръководителят на СФСМВР Вергил Христов. Той съобщи, че част от мненията на горепосочената дирекция са „ подвеждащи и манипулативни, което пък не разрешава политическото управление на министерството да взема верните решения ".
Освен възстановяване на връзката протестиращите настояха и да се промени нормативната база във връзка с часовете , които се поставят като ексклузивен труд, над избраните предели. А по думите на Христов, спомагателният труд не се заплаща и не се компенсира. " Остава във въздуха, което не е редно. Като синдикална организация мислим, че обществените права би трябвало да са предпазени и да се съблюдават законите ”, сподели в умозаключение ръководителят на СФСМВР. Вергил Христов е безапелационен, че разговорът с министъра на вътрешните работи е деен и той е осведомен с настояванията служителите на реда, само че в случай че не се стигне до консенсусно решение на казуса, митингите ще продължат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР