Маслото от чесън е много полезно. Премахва хриптенето, както и

...
Маслото от чесън е много полезно. Премахва хриптенето, както и
Коментари Харесай

Маслото от чесън лекува болестите по-добре от хапчетата

Маслото от чесън е доста потребно. Премахва хриптенето, както и спазмите в мозъчните съдове. За приготвянето му се нуждаете от една глава чесън, почистена и намачкана в хаванче, залейте с чаша нерафинирано слънчогледово масло в стъклен буркан и оставете за една седмица на мрачно, хладно място, като разбърквате понякога. Приемайте маслото от чесън по 1 ч. л. 3 пъти дневно половин час преди хранене, смесено с 1 ч.л. мед и 1 ч. л лимонен сок.

При хрема смелете 1 огромна или 2 приблизително огромни скилидки чесън, залейте със 100 мл. царевично масло и оставете за 3-6 дни. Капвайте по 2 капки във всяка ноздра.

Чесновото масло оказва помощ при артрит, псориазис, лупус, мускулни конвулсии, болежка в ушите, обриви, сърбеж, изгаряния. Приемайте вътрешно при конвулсии на мозъка, сърдечни конвулсии, зной, хипертония, аритмия.

При възпалителни процеси на ухото, гърлото, носа и устата обелете 2 глави чесън, начукайте ги в дървено хаванче. Получената маса се слага в стъклен буркан, като се разбърква непрестанно, прибавя се половин чаша растително масло. Покрийте и поставете на директна слънчева светлина. Оставете сместа в продължение на 10 дни, като разбърквате 2-3 пъти дневно. Прецедете и прибавете няколко капки глицерин. Готовото масло се изсипва в бутилка от мрачно стъкло и се затваря компактно. Да се съхранява в ледник в продължение на 2-2,5 месеца от датата на подготвяне. Преди приложимост, маслото би трябвало да се загрее на водна баня до температура 35 градуса. Приемайте по 1 чаена лъжичка 3 пъти дневно половин час преди хранене.

При кожни болести, рани и трофични язви почистете 1 глава чесън, намачкайте и изсипете в плитък емайлиран тиган. Залейте с 2 чаши вряла вода и оставете да къкри, до момента в който размерът на водата се понижи на половина. Прецедете, прибавете 3/4 чаша горещо растително масло, по-късно постепенно изсипете разтопен пчелен восък до приемането на консистенцията на заквасена сметана. Мехлемът е подготвен.

За да почистите кръвоносните съдове от шлаки, да възстановявате метаболизма и да се отървете от непотребния холестерол ще ви помогне следното средство. Смелете 250 гр. измит чесън, изсипете получената маса в стъклен буркан и залейте с 250 мл. слънчогледово масло, увийте буркана с тъмна забрадка и оставете за 3 дни на долния рафт на хладилника. След това прибавете 250 гр. ечемик, надробен в кафемелачка, разбъркайте добре всичко и оставете в хладилника за още 3 дни. Приемайте по 1-2 ч.л. заран на празен корем, до момента в който сместа свърши.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР