Маслото от чаено дърво е сред най-популярните естествени масла. Освен

...
Маслото от чаено дърво е сред най-популярните естествени масла. Освен
Коментари Харесай

Масло от чаено дърво - за здрави коса, кожа и нокти

Маслото от чаено дърво е измежду най-популярните естествени масла. Освен изгодите за здравето, които има, маслото от чаено дърво може да сътвори чудеса с косата, кожата и ноктите. Вижте по какъв начин единствено няколко капки чаено масло могат да ви разкрасят по натурален метод.
За маслото от чаено дърво в резюме
Маслото от чаено дърво има антибактериално и антимикробно действие; оказва помощ при инфектиране, бори се с гъбичките и работи успокояващо.

Плюсът на маслото от чаено дърво е, че елементарно можете да го смесите с други естествени масла. 

Когато употребявате чисто или в примес с други съставки за домашна козметика, не го оставяйте за повече от 20 минути върху кожата.

Никога не приемайте маслото от чаено дърво вътрешно, използвайте го единствено външно.

Какво при всеки различен артикул, маслото от чаено дърво също може да провокира алергична реакция. За да се предпазите от съществени козжни проблеми, нанесете маслото отвътре на китката 24 часа преди приложимост. Ако кожата се зачерви, не използвайте маслото.

 
Вижте по какъв начин да употребявате маслото от чаено дърво в домашната козметика: Масло от чаено дърво за здрави нокти
Ако имате чупливи или пожълтели нокти, маслото от чаено дърво ще ви помогне. Смесете 1 к.л. витамин Е с 3-4 капки масло от чаено дърво и нанесете с тампон върху ноктите. Масажирайте и оставете за 20 минути. Отмийте с хладка вода и нанесете хидратиращ крем. Правете това един път седмично, до момента в който заздравеят ноктите. След това профилкатика 2 пъти месечно е задоволителна.

Друг вид е да добавите няколко капки масло от чаено дърво, 1 с.л. зехтин и 5 капки бадемово масло към купа топла вода. Накиснете ноктите за 10 минути

При гъбички по ноктите, нанасяйте масло от чаено дърво с памучен тампон един път на ден за 15 минути, след което отмийте

 

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР