Маслото от авокадо е може би едно от най-здравословните масла

...
Маслото от авокадо е може би едно от най-здравословните масла
Коментари Харесай

Масло от авокадо за лице – Ползи и употреба

Маслото от авокадо е може би едно от най-здравословните масла в света. Богато на витамини, аминокиселини, мастни киселини и минерални соли, вълшебното масло от авокадо за лице се употребява сполучливо в грижата за хубост.

Вероятно не се чувствате добре, когато има дискомфорт, обтягане или сухота на повърхността на кожата ви. Кожните проблеми могат да причинят отчаяние и загуба на убеденост. За благополучие, има няколко лесни стъпки, които ще ви оказват помощ да възстановите салдото на кожата, усмивката и самочувствието си.

Авокадото е плод на дърво от семейство лаврови. Те включват до 200 типа. Има яйцевидна форма, а извън е покрита с тъмнозелена кожа. Вътрешността е  светлозелена мека и с кафява костилка. Авокадото е известно с високото си наличие на качествени мазнини и по тази причина полученото от него масло е доста известно. Благодарение на свойствата си, той е утвърден и за козметична приложимост.

Масло от авокадо – свойства

Маслото от авокадо се назовава маслото на 7-те витамина, тъй като съдържа витамин А (ретинол), витамини от група В, витамин D, витамин Е (алфа-токоферол), витамин Н (биотин), както и витамини К и РР (ниацин). Освен това съдържа ненаситени мастни киселини, в това число олеинова киселина и омега-3 и омега-6 киселини. Комбинацията от тази витаминна и хранителна бомба с лекотата на асимилиране, присъща за множеството масла, прави по този начин, че цялото тяло и кожата да усвояват съвършено всички съставки, съдържащи се в маслото от авокадо.

Благодарение на такова благосъстояние от съставки, маслото от авокадо има доста удобен резултат върху цялото ви тяло, в това число кожата. То елементарно прониква в по-дълбоките пластове на кожата, подхранва добре клетките и има предпазен резултат върху тях още на митохондриално равнище. Освен това овлажнява, омазнява, задържа вода в кожата и предотвратява нейната трансепидермална загуба, а оттова – и изсушаване.

Съдържанието на ненаситени мастни киселини и витамин А прави това масло деен антиоксидант, който дейно обезврежда свободните радикали. Действа срещу бръчки, а с помощта на комбинацията от ненаситени мастни киселини и фиброзни протеини, способства за регенерацията и подобряването на еластичността на кожата. Съдържа и сквален, въглеводород, който е натурален съставен елемент на защитния липиден пласт на кожата и косата.

Маслото от авокадо се извлича от пулпата на плода. Има зелен цвят и присъщ усет и аромат. Поради наличието на хранителни субстанции (особено мононенаситени киселини) се съпоставя със зехтина.

Маслото от авокадо е богато на:

  • витамин Е (3,6 mg на 30 ml);
  • олеинова киселина;
  • линолова киселина;
  • витамин А;
  • витамини от група В;
  • омега-3 мастни киселини;
  • омега-6 мастни киселини;
  • витамин С.

Масло от авокадо за лице – изгоди

Маслото от авокадо има редица потребни свойства. Богато на витамини A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E които надълбоко подхранват кожата.

  • Изглаждане: копринено гладка, нежна кожа? Маслото от авокадо ще ви помогне да постигнете този ефект;
  • Успокоява раздразненията: маслото от авокадо съдържа антиоксиданти, които успокояват леките раздразнения и носят облекчение през лятото – след дълготрайно излагане на слънце;
  • Силно овлажнява: маслото от авокадо прониква в дълбоките пластове на кожата, като я овлажнява мощно. Благодарение на лекуването кожата става еластична и цялостна с блясък;
  • Забавя процеса на стареене: макар че няма един потвърден метод за безконечна младост, можем сполучливо да забавите процеса на стареене, с цел да се радвате на млад и хубав външен тип допустимо най-дълго. За постигането на тази цел маслото от авокадо сигурно ще помогне ( в околоочния крем то освен ще овлажни, само че и ще изглади първите бръчки);
  • Помага в битката с акнето: маслото от авокадо форсира заздравяването на леки рани и възпаления, успокоява раздразненията, има антибактериални, противовъзпалителни и противогъбични свойства.

Маслото от авокадо също е богато на антиоксиданти. Това са субстанции, които обезвреждат свободните радикали, налични в тялото. Елиминирането им е значимо, тъй като повреждат ДНК на клетките. По този метод те форсират процеса на стареене и също по този начин предизвикват анормалната клетъчна пролиферация  (ракови процеси).

Можете да го употребявате в кухнята – както студено, по този начин и горещо. Маслото от авокадо обаче играе специфична роля в козметичната промишленост. Добавя се драговолно в козметиката, тъй като доставя кожата с съществени хранителни субстанции и по този метод доста усъвършенства нейното положение и действие. Особено постоянно маслото от авокадо се употребява върху лицето.

Масло от авокадо за лице- за каква кожа е уместно?

Както множеството масла, то има противовъзпалителни, антибактериални и противогъбични свойства. Облекчава раздразненията, успокоява и се оправя добре както с акнеична, по този начин и със суха кожа, в това число рани след акне. Маслото от авокадо може да се употребява за битка с доста проблеми по едно и също време. Къде ще работи най-добре?

  • Суха кожа – Перфектно овлажнява и подхранва сухата кожа. Предимството му е, че прониква в по-дълбоките елементи на кожата и там освобождава своето деяние.
  • Кожа с акне – Маслото от авокадо е идеално за грижа за проблематична и акнеична кожа. Предимството му е работата на доста равнища. От една страна, дезинфекцира и защищава кожата от формиране на нови лезии (антибактериално и противовъзпалително), въпреки това, предотвратява несъразмерната секреция на себум. Овлажняващите свойства също ще бъдат значими при лекуването на акне. Маслото от авокадо е същински лек за кожни проблеми.

Масло от авокадо за лице

Маслото от авокадо е идеално за грижа за кожата на лицето. Препоръчва се изключително за деликатна, сензитивна, склонна към раздразнения и суха кожа. Използването на масло от авокадо не изисква специфични умения. Може да се потупва или масажира непосредствено в кожата, да се прибавя към друга козметика или да се употребява като основа за разнообразни типове маски, ексфолианти и други

1. Измиване на лицето

Измиване на разположение с масло, е шлагер измежду почистването на кожата. Маслата не повлияват хидролипидната преграда на кожата и не въздействат на нейното естествено pH. Маслото от авокадо е отлично за измиване на раздразнена, сензитивна и суха кожа. Просто отмийте грима и замърсяванията, като нанесете масло от авокадо върху лицето си и масажирате нежно. След това с мека микрофибърна забрадка, напоена с топла вода, отстранете остатъците от грим.

2. Маска за лице с масло от авокадо

Маслото от авокадо може да замести и маска за лице – просто нанесете тъничък пласт чисто масло върху кожата (за да не се стича), измийте след 15 минути с топла вода, намажете с тоник и нанесете крем.

Ако резултатите са приемливи, може да опитате да не отмивате маслото, а да го оставите върху кожата до цялостното му абсорбиране.

3. Масло от авокадо за кожата под очите

Маслото от авокадо е леко и попива релативно бързо. Благодарение на това може да го употребявате и под очите. В този случай обаче си коства да бъдете деликатни. Не всяка кожа може да се оправи с такава консистенция (дори и най-лекото масло може да бъде прекомерно тежко за тънката кожа в тази област на лицето). Затова от време на време може да се наложи маслото да се разреди, като се смеси с околоочен крем или хидролат.

Ефектите от потреблението на масло от авокадо под очите обаче могат да бъдат впечатляващи – то изглажда бръчките, стяга кожата под очите и овлажнява, с помощта на което имате „ отпочинал тип “ на сутринта.

4. Добавка към крема

Маслото от авокадо също ще бъде фантастично като обогатяваща добавка към крема ви за лице. Особено си коства да го употребявате през нощта – тогава кожата е фокусирана върху дълбоката регенерация и ще употребява най-хубавото от маслото.

Масло от авокадо в козметиката

Маслото от авокадо е една от дейните съставки, добавяни към козметиката, предопределена за грижа за цялото тяло.

Благодарение на него:

  • кожата получава всички нужни мастни киселини;
  • естествената липидна обвивка на кожата се възстановява;
  • кожата е вярно овлажнена;
  • кожата е предпазена от неподходящото влияние на външни фактори.

Благодарение на маслото от авокадо, кожата е мека, еластична и гладка. Тази съставна част постоянно се среща в дермокозметиката. Имат свойства, с помощта на които се облекчават неприятните признаци, например сърбеж, парене, свръхпроизводство на себум, прекалено излющване на епидермиса.

В козметиката маслото от авокадо постоянно се среща дружно с други съставки.

Това са:

  • глицерин (има овлажняващи свойства);
  • пантенол (успокоява раздразненията);
  • витамин Е (подпомага регенерацията на кожните клетки).

Колко постоянно да употребявате масло от авокадо за лице?

Маслото от авокадо, както и козметиката в която то е една от дейните съставки, може да се употребява в ежедневната грижа. Трябва да се нанася върху почистена кожата на лицето заран и вечер.

Какво да търсите когато избирате козметика с масло от авокадо?

Козметиката, съдържаща масло от авокадо за лице и под очите, би трябвало да бъде с високо качество. Затова би трябвало да изберете артикули на потвърдени марки. Най-добре е да купувате препарати в аптеки, положителни дрогерии или непосредствено от производителя (например посредством уебсайта).

Когато купувате козметика с масло от авокадо за акне, под очите, за лице или за сензитивна кожа, е належащо да прочетете състава на препарата. Избягвайте артикули, които съдържат консерванти, изкуствени оцветители и етилов алкохол. Всички те покачват риска от раздразнение или алергични реакции. В допълнение, те способстват за утежняване на положението на кожата. Трябва да обърнете внимание и на предназначението на козметиката.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР