Масло в огъня наля последният случай, когато миналия месец военнослужещи

...
Масло в огъня наля последният случай, когато миналия месец военнослужещи
Коментари Харесай

Мигрантската криза изправя САЩ пред рискове от екстремизъм

Масло в огъня наля последният случай, когато предишния месец военнослужещи от митническата и гранична отбрана на Съединени американски щати (CBP) заловиха на границата с Мексико незаконни мигранти с спонтанни взривни устройства.

Това накара сенатори от републиканската партия да подлагат на критика остро граничната политика на президента Джо Байдън, през чийто мандат са регистрирани 8 милиона незаконни пресичания на границата с Мексико, като 1.7 милиона от тях са съумели да избягат и се укриват.

По данни на СВР, през септември е маркиран връх от 269 000 незаконно преминаващи, 18 от които фитурират в описите с лица, обвинени в екстремизъм. През 2022 година нелегално миналите мексиканската граница с тази характерност са 172. „ Това слага страната в нараснал риск от терористични офанзиви ”, съобщи сенатор републиканец, инспектирал границата.

Остро предизвестие за нараснала терористична опасност против Съединени американски щати и американските жители насочи и шефът на ФБР Кристофър Рей, до момента в който свидетелстваше пред Конгреса на 31 октомври. Той означи, че след офанзивата на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР