Маслата, добивани чрез студено пресоване от семена, ядки и плодове

...
Маслата, добивани чрез студено пресоване от семена, ядки и плодове
Коментари Харесай

Най-полезните масла за гладка и млада кожа

Маслата, добивани посредством студено сплескване от семена, ядки и плодове на растения, са източник на потребни за кожата съставки, първокласна грижа без наличие на химия. Действието им е ориентирано към поддържане, унищожаване на фините линии и бръчки, хидратиране, огряване, изглаждане на кожата съгласно самостоятелния избор на масло, който би трябвало да е съгласуван с самостоятелните потребности на кожата ви, нейния вид и нужната за нея грижа.
Кои са най-полезните масла за гладка и млада кожа?
Маслата, които са най-близки до човешката кожа, попиват бързо, не оставят противен пласт и са подобаваща грижа за всеки вид кожа. Сред тях са бадемовото масло, което изглажда и витализира сухата и опъната кожа, кайсиевото, което подкрепя обновяването, заглажда фините линии и е подобаваща антиейдж грижа, прасковеното, което ви подарява с мека и гладка като кадифе кожа и е подобаващ асистент в битката срещу бръчки. Близки до кожата ви са и маслото от авокадо, известно със своите подхранващи свойства и като отличен асистент в синтеза на по този начин скъпия за опазване на младостта колаген, както и маслото от гроздови семки, което самоуверено може да употребявате даже в случай че кожата ви е мазна и склонна към акне. То освен контролира омазняването, само че е и мощен хидратант, задържащ влагата.
Как да изберете масло за млада и гладка кожа съгласно нейния вид?
Съществуват 3 съществени вида кожа – мазна, суха и смесена, като за всеки има уместно масло за нежна и естествена грижа.
Дамите със суха кожа могат да я поглезят с кокосово масло, балсам от шипки, масло от авокадо или шеа.
Дамите с мазна кожа могат да разчитат на маслото от гроздови семена, портокал, грейпфрут, лайка, лавандула, лимон, чаено дърво. Последните две са мощен съдружник в битката с акнето и имат чудесно почистващо и заздравяващо деяние, оставяйки кожата прочистена, свежа и матирана.  
Комбинираната кожа се усеща обгрижена и възобновена с масло от розмарин, пачули, сандалово дърво, иланг иланг. Те са чудесни и за зряла кожа, при която образуването на колаген е понижено, а фините линии и бръчките – издайници на годините – са се настанили трайно върху нея.
Зрялата кожа се подмладява и под действието на няколко други масла:
- Масло от здравец – усъвършенства еластичността и защищава от прибързано стареене с помощта на своите антиоксиданти свойства. Намалява тъмните петна, породени от възрастта, и изглажда бръчките. Насърчава обновяването, образуването на колаген и е средство за лекуване на редица кожни болести.
- Масло от смирна – царицата измежду маслата за антиейдж грижа, това масло се бори със свободните радикали, защищава от нездравословните слънчеви лъчи и отстранява фини линии, бръчки и петна, породени от възрастта.
- Масло от нероли – то е измежду тайните на Аюрведа. Действието му е първокласно, съвсем магично. Съдържа цитрал, който задейства регенерирането на клетките и изтрива като гума неравния загар, бръчките и петната, както и години от възрастта ви.
Ако овладеете тайните на маслата, ще се радвате на превъзходна, кадифена кожа. Каквото и масло да изберете, не пропускайте да се запознаете с качествата му и метода на приложимост. Маслото е „ жив “ артикул, който постоянно демонстрира прищявки по отношение на метода на предпазване, само че един път овладели ги, ще имате правилен съдружник в битката с годините.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР