Маските са особено проблемни при пациенти с хронични, дихателни и

...
Маските са особено проблемни при пациенти с хронични, дихателни и
Коментари Харесай

Д-р Станислав Йорданов: Всички маски затрудняват дишането

Маските са изключително проблематични при пациенти с хронични, дихателни и сърдечно-съдови болести, съобщи в " Денят стартира " УНГ експертът доктор Станислав Йорданов.

Според него всички типове маски имат сходни проблеми. „ Всички маски, изключително тези с високо равнище на отбрана, затрудняват дишането. Доказано е, че понижават, въпреки и с малко, кислородното наличие, насищането на кръвта с О2 и покачват въглеродния диоксид, което за един здрав организъм може да не съставлява проблем, само че при пациент с хронична дихателна непълнота може да затрудни дишането “, посочи доктор Йорданов.

Той предложи маските, които носим, да се сменят колкото се може по-често. „ Ако една маска се носи много дълго време, основава проблеми и предпоставки за хронични фарингити, хреми, ларингити “, уточни експертът.

" По отношение на носенето на маски на открито, аз съм изрично срещу. Не виждам никаква логичност в това, в случай че няма някакво скупчване на маси хора, когато не се съблюдава отдалеченост. А във връзка с носенето им на закрито - би трябвало по-скоро да се съобразяваме с епидемиологичната конюнктура. При нейно обостряне и при по-голямо скупчване на хора, би било редно да ги носим ", добави той.

" Нормалният темп на работа се върна, върна се е и естествената патология. Имаше изявления, че коронавирусът потискал други вируси и в действителност имаше нещо такова - самите ограничения, които се взеха за ограничение на контактите сред хората, ограничиха и естествената патология. Затова, когато срещнахме пациент с недоволства от страна на горните дихателни пътища, първото нещо, което мислехме, че е ковид. Но към този момент не е по този начин - става известно нещо тривиално ", сподели доктор Йорданов. В момента е сезонът на алергичните ринити, поленовите алергии, хрема, раздразнение в очите, добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР