Маските с клапа не са преграда за разпространение на новия

...
Коментари Харесай

Експерт: Маските с клапа не предпазват околните |

Маските с клапа не са бариера за разпространяване на новия ковид, в случай че ги носи инфектиран. Твърдението е на основния специалист от Центъра за молекулярна диагностика към Роспотребнадзор Михаил Лебедев, написа уеб сайтът Лента.

Подобни средства не са бариера за разпространяване на патогена от страна на инфектирания, който ги носи. Маските с клапан са подобаващи за медицински служащи, които изпълняват професионалните си отговорности и не са носители на ковид. Подобни средства за лична защита в забележителна степен улесняват вдишването, съобщи Българска телеграфна агенция.

Лебедев добави, че към този момент някои самолетни компании са престанали да пускат на борда на самолетите пътници с маски с клапан. Причината е че те не препятстват разпространяването на вируса.

По-рано ученият оцени и ефикасността от потреблението на шалове като защитни средства вместо медицински маски. По неговите думи това никога не трябва да се прави. Най-ефикасни се оказват маските и то при вярното им слагане. Те би трябвало да прилепват плътно по лицето и да покриват както устата, по този начин и носа, припомня той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР