Маските от плат са ефикасни, дори срещу новите варианти на

...
Маските от плат са ефикасни, дори срещу новите варианти на
Коментари Харесай

СЗО счита, че маските от плат пазят и срещу новите варианти на коронавируса

Маските от плат са ефикасни, даже против новите разновидности на ковид, тъй като методът на предаване е същият. Това разгласи Световната здравна организация (СЗО) в централата си в Женева.
В зоните, в които вирусът циркулира, маските би трябвало да бъдат носени, когато хората са струпани на едно място и е невероятно да се съблюдава минимум един метър отдалеченост, както и в стаи, които не се проветряват или се проветряват малко, разясни Мария ван Керхов от СЗО.
 Изследване удостовери: Дори най-обикновените маски способстват за по-малкото разпространяване на ковид Изследване удостовери: Дори най-обикновените маски способстват за по-малкото разпространяване на ковид
Американски епидемиолози потвърдиха, че маските са положителни в ограничението на разпространяването на новия вид ковид. В ново изследва...
Тя акцентира, че няма никакви данни за смяна в метода на заразяване, даже и при разновидностите на вируса, които могат да бъдат по-заразни. Затова и Световната здравна организация няма желание да трансформира настоящите рекомендации по отношение на маските.
Припомняме, че няколко европейски страни готвят носене единствено на маски от по-висок клас на обществени места - като KN95, а в Австрия това е към този момент наложително.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР