Маските не са, за да запушим устата на никого. Същите,

...
Маските не са, за да запушим устата на никого. Същите,
Коментари Харесай

Борисов: Маските не са, за да запушим нечия уста

Маските не са, с цел да запушим устата на никого. Същите, които го твърдяха, в този момент желаят ограниченията да се затегнат. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на постоянното държавно съвещание в Министерския съвет и уточни, че казусът е липса на дисциплинираност. Вчерашният скандал с летните сараи на Доган и охранителите обаче остана без коментар.
" Ние като демократи сме дали този избор на хората. Излиза, че в случай че има заповед и диктат - ще изпълняваме, а като знаем всичко това, без заповед - няма да го осъществим. Защо е нужна заповедта? За да се каже, че някой ги затваря и желае да им запуши устата. Преди да отидеш на ресторант, спектакъл, кино, това е избор на всеки човек. Заповедта за затваряне въздейства ли добре на душeвността и здравето? ", съобщи Борисов.

Той уточни още, че политическата класа би трябвало да дава звук, който да активизира обществото. Борисов обаче уточни, че това не е напълно по този начин и разкритикува опозиционните настроения у нас.

“Вместо да търсим оптималната консолидация в страната, някои подлагат на критика и смятат, че те ще се оправят по-добре”, отсече Борисов.

Изказването му идва редом с новината, че Българска социалистическа партия внася избор на съмнение против държавното управление. Основните кавги обаче минаха незабелязани на държавното съвещание. Темата продължи да е епидемията от ковид.

Днес бяха регистрирани рекорден брой инфектирани - 188 за 24 часа. Това е напълно покрай прага от 200 души, който съгласно здравния министър Кирил Ананиев ще наложи въвеждането на по-строги ограничения. Припомняме, че това стана ясно от изявление на Ананиев през вчерашния ден. Главният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев доуточни, че те ще се мислят в посока затварянето на нощните клубове на закрито, футболни мачове без аудитория и понижаване на броя на хората на фамилни, другарски и т. н. сбирки.

Борисов обаче отхвърли това като опция, което даде поръчка, че министър председателят по-скоро счита да се придържа към шведския метод за справяне с епидемията.

“Ние в България считаме, че като развита народна власт хората могат да са добре осведомени... Много са ми забавни, изключително нашите сътрудници вдясно, когато споделят, че би трябвало да затваряме и още веднъж да приведем градовете в карантина. Всеки от нас е осведомен, че дезинфекцията, носенето на маска и дистанцията е единственото, което защищава от заболяване. Ние само като демократи сме дали този избор на хората. Какво излиза, че в случай че има заповед и диктат, ще изпълняваме. А когато няма заповед и диктат, няма да изпълняваме. Защо е нужна заповедта, с цел да се каже, че някой ги затваря. Да им запуши устата ", сподели той.

Коментар получи само изявлението на някогашния здравен министър Петър Москов, който прикани за въвеждане на по-големи ограничавания.

" Най-лесното е да затваряме. Трудното е да се научим, че този вирус е сред нас. Трябва да се научим да живеем, в това число и да се веселят тези, които желаят. Няма да устоят системите - финансовите, обществените, месеци наред, в случай че се върви с ограниченията 60/40 - 80/20 и да няма доходи. Тогава ще се разпадне държавността. Няма да има пари за пенсии, за заплати ", предизвести Борисов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР