Маскиран стрелец е убил с мощна пушка бизнесмена и бивш

...
Маскиран стрелец е убил с мощна пушка бизнесмена и бивш
Коментари Харесай

Ясно е с какво е убит Алексей Петров, първи СНИМКИ от мястото

Маскиран стрелец е умъртвил с мощна пушка предприемача и някогашен консултант в ДАНС Алексей Петров. Показното ликвидиране е осъществено в столичния квартал " Драгалевци ", съобщи кореспондент на GlasNews.bg от мястото на престъплението.

По първични данни Алексей Петров е убит в главата, докато е тичал по екопътека, която води към хижа " Алеко ". С него е била и жена, която е транспортирана в " Пирогов ", само че по-късно бе обявено, че тя също е издъхнала. Самоличността й към момента не е обявена.

Сигналът за стрелбата е получен в Министерство на вътрешните работи в 12.20 ч. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, които откриват безжизнено тяло на Алексей Петров.



По случая е формирано досъдебно произвеждане, в границите на което се прави оглед и ще се обясняват събитията към закононарушението. Проверяват се камери в региона, които може да са снимали накъде се е отдръпнал стрелецът.

Пътят към хижа " Алеко " е блокиран от полицейски елементи. Освен това всички изходи на София също са блокирани.

Наши източници оповестяват, че ръководни фрагменти към този момент на Министерство на вътрешните работи са пристигнали на мястото на престъплението.

Припомняме, че против Петров бяха осъществени още два опита за нападение - през 2002 и 2015 година При първия Петров е прострелян в гърдите и крайници с автомат. Така и не стана ясно кой е атентаторът и каква повода за закононарушението. Неофициално се говореше, че става въпрос за почистване на сметки при преразпределението на охраняем и осигурителен бизнес.

През 2015 година против него беше стреляно с два гранатомета. Като уредник на това нападение на 10 години затвор беше наказан украинецът Роман Ловгиненко. Според Прокуратурата в интервала от пролетта на 2014 година до 29 октомври 2015 година в София, Ловгиненко подготвял покушението, дружно с още трима души. Украинецът бил подстрекател и помощник на групата. Той заречен 200 000 евро на причинителите и помагача, които трябвало съзнателно да умъртвят Петров. Ловгиненко улеснил осъществяването на закононарушението, като набавил парични средства и оръжията за осъществяването му– два броя гранатомети; дал препоръки и разяснения; провел следенето на Петров и набавил леките коли за неговото осъществяване.

През 1999 година някогашната барета е прострелян в крайници след скандал с Кирил Киров - Японеца. Версията тогава беше, че револверът е гръмнал инцидентно. 

Кариерата на Алексей Петров е обвързвана със службите за сигурност. Той е работил в Шесто ръководство на Държавна сигурност, а по-късно - в Специализирания отряд за битка с тероризма.

Очакайте детайлности!





 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР