Мъск също така се присъедини към хоровия плач за 30-процентната

...
Мъск също така се присъедини към хоровия плач за 30-процентната
Коментари Харесай

Мъск: Twitter върви към ”война” с Apple frognews.bg

Мъск също по този начин се причисли към хоровия рев за 30-процентната такса, която Apple събира за транзакциите през своя App Store - единствената врата за цифрово наличие, което може да се появи на нейните мечтани мобилни устройства.

 

Поредица от туитове, пуснати от Мъск, включваше меме на автомобил с първото му име, който се отклонява към магистрална отбивка с надпис " Отиди на война ", вместо да продължи напред към " Плати 30 % ".

 

Главният изпълнителен шеф на милиардера също по този начин написа в Twitter, че Apple е " заплашила да спре Twitter от своя App Store, само че не ни споделя за какво ".

 

Apple не отговори незабавно на молбата за коментар.

 

За да бъдат позволени до магазините за приложения на Apple и Гугъл, услугите за обществени мрежи би трябвало да разполагат с ефикасни системи за модериране на нездравословно или обидно наличие.

 

Но откогато пое Twitter предишния месец, Мъск редуцира към половината от работната мощ на Twitter, в това число доста чиновници, натоварени с битката с дезинформацията, а незнаен брой други напуснаха непринудено.

 

Той също по този начин възвърне неразрешени преди този момент сметки, в това число на някогашния президент Доналд Тръмп.

 

Йоел Рот, някогашният началник на отдел " Доверие и сигурност " в Twitter, който напусна, откакто Мъск пое поста, написа в публикация за New York Times, че " неспазването на насоките на Apple и Гугъл би било пагубно " и рискува " изхвърляне от техните магазини за приложения ".

 

Описвайки себе си като " абсолютист на свободата на словото ", Мъск счита, че Twitter би трябвало да позволява всевъзможни изявления, позволени от закона, и дефинира дейностите си като " гражданска война против онлайн цензурата в Америка ".

 

Мъск твърди, че Twitter отбелязва рекордно висока ангажираност с него отпред, методът му изненада главния източник на пари на компанията - рекламодателите.

През последните седмици половината от 100-те най-големи рекламодатели на Twitter оповестиха, че стопират или по различен метод " видимо са спрели да популяризират в Twitter ", откри разбор, осъществен от групата с нестопанска цел за наблюдаване Media Matters.

 

Мъск упрекна Apple, че също е " спряла рекламата си в Twitter ".

 

" Мразят ли свободата на словото в Америка? ", попита той, преди да отговори с туит, в който означи основния изпълнителен шеф на Apple Тим Кук.

Сара Робъртс, специалист по осведомителни проучвания в Калифорнийския университет в Лос Анджелис, съобщи пред Агенция Франс Прес, че " Мъск не е схванал, че самият Twitter е марка, има авторитет ".

 

" Сега фирмите даже не желаят да се асоциират с него. Дори не става дума за това, че се тормозят от наличието. Twitter е опетнена марка, марка нон грата, с която фирмите не желаят да бъдат свързвани ", добави тя.

 

Мъск също по този начин назова таксата на Apple върху транзакциите през нейния App Store " скришен налог от 30% ".

 

Той показа видеоклип, пуснат предходната година от основателя на Fortnite Epic Games, в който Apple е показана като подтисник в саркастичен вид на известната реклама " 1984 " за компютрите Macintosh.

 

Apple се сблъска в съда с Epic, която се опита да прекъсне хватката на Apple върху App Store, обвинявайки производителя на iPhone, че ръководи монопол в своя магазин за цифрови артикули или услуги.

 

Миналата година федерален арбитър подреди на Apple да разхлаби контрола върху опциите за заплащане в App Store, само че съобщи, че Epic не е съумяла да потвърди, че са осъществени нарушавания на антитръстовите правила. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР