Мъск обясни, че Маезава ще обиколи Луната и ще се

...
Мъск обясни, че Маезава ще обиколи Луната и ще се
Коментари Харесай

Ето Го Първия Турист До Луната!

Мъск изясни, че Маезава ще обиколи Луната и ще се върне на Земята. Пътуването ще продължи към 4-5 дни. Докато ракетата към момента се построява, Мъск акцентира, че компанията ще извърши тествания преди да бъде изстреляна с човек на борда. Той сподели още, че визията на SpaceX не завършва с този план. Компанията се цели в комерсиализиране на галактическото пътешестване, като BFR ще стане междупланетарна транспортна система. Първите тествания на ракетата в орбита ще бъдат до 2-3 година

Туристическата обиколка е планувана за 2023 година

Японецът ще е първият човек, който ще пътува до Луната от последната задача " Аполо " на Съединени американски щати през 1972 година

Самоличността на първия екскурзиант беше обявена на събитие на SpaceX в централата на компанията в Лос Анджелис в понеделник вечерта, осведоми " Ройтерс ".

" Той е доста самоуверен човек ", разяснява Мъск първия клиент.

Известен отвън Япония най-вече с рекордната покупка на картина на Жан-Мишел Баския за 110 милиона $, Маезава сподели, че ще предложения 6-8 художници от целия свят да се причислят към него на пътешествието, написа нюз.бг.

Не се разкрива какъв брой ще заплати японският милиардер за пътешествието, само че Мъск означи, че предприемачът е внесъл забележителна сума и ще окаже материално въздействие върху разноските за създаването на ракетата.

Според Мъск разноските за създаването на ракетата ще са в размер на към 5 милиарда $.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР