Мъск, който е и собственик на платформата за социални медии

...
Мъск, който е и собственик на платформата за социални медии
Коментари Харесай

Мъск отново предизвика еуфория сред общността на Dogecoin

Мъск, който е и притежател на платформата за обществени медии X (бивш Twitter), неотдавна показа обява, в която предлага потреблението на Dogecoin за заплащане на такси за образование, съпроводено от отстъпки за притежателите на Doge. Този ход провокира спекулации за евентуално идно известие, обвързвано с Dogecoin, като още веднъж разпали интереса към бъдещето на криптовалутата.

Последните отчети сочат, че X на Мъск се приготвя да започва peer-to-peer заплащания в границите на идната година. Това е в сходство с по-широката визия на Мъск за превръщането на X във всеобхватно “приложение за всичко ”, обхващащо функционалности от обществени мрежи до финансови преводи.

Въпреки че евентуалното включване на криптовалути в платежните варианти на X провокира неспокойствие, към момента не е несъмнено дали Dogecoin ще бъде измежду поддържаните цифрови валути. Въвеждането на peer-to-peer заплащания значи забележителна стъпка във всеобхватната промяна на X от страна на Мъск, която дава обещание обединение на обществени и финансови услуги.

Връзката на Мъск с Dogecoin оказа доста въздействие върху известността и пазарната динамичност на криптовалутата. Това въздействие става явно, когато Мъск размени емблематичното лого на Twitter с логото на птица с изображението на Doge малко откакто закупи платформата за 44 милиарда $ през октомври 2022 година

Този ход докара до скок на цената на Dogecoin с 8%, което акцентира въздействието на утвържденията на Мъск върху пазара на криптовалути. По-късно обаче милиардерът отстрани логото на Doge в интерес на ребрандирането на платформата като X. Въпреки несигурността туитовете и обществените изказвания на Мъск не престават да дефинират траекторията на Dogecoin, предизвиквайки съмнения в пазарната му стойност.

Бъдещето на Dogecoin остава нестабилно на фона на спекулациите за евентуалната му интеграция в идните платежни услуги на X, написа kriptonovini.com.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР