Мъск живее доста скромно за стандартите на милиардерите... Емил Василев

...
Мъск живее доста скромно за стандартите на милиардерите... Емил Василев
Коментари Харесай

Илън Мъск е на път да стане първият трилионер в света до 2027 година, и въпреки това живее в „кутийка“

Мъск живее много непретенциозно за стандартите на милиардерите...

Емил Василев 18:38 | 09.09.2024 1 Сподели

Най-четени

АвтомобилиЕмил Василев - 12:45 | 06.09.2024

5 автомобила, създадени от Porsche, които не са Porsche-та

ХардуерЕмил Василев - 13:25 | 06.09.2024

99,9 %: Свръхчистият графит може да докара до гражданска война в технологиите и производството на акумулатори

АвтомобилиИван Давидов - 1:30 | 05.09.2024

Единственият автомобил, който W12 моторът на Volkswagen не можа да изтегли от пропастта на неуспеха

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Илън Мъск е на път да стане първият трилионер в света до 2027 година, съгласно нов отчет за международното благосъстояние.

Понастоящем основният изпълнителен шеф на Tesla е най-богатият човек в света с чисто положение от 251 милиарда $, както е регистрирано от показателя на милиардерите на Bloomberg.

Informa Connect Academy разкрива, че благосъстоянието на Мъск нараства с изумителния междинен ритъм от 110 % годишно. Ако тази наклонност се резервира, той може да доближи границата от трилион $ през идващите три години. Докладът, озаглавен „ Клуб на трилион $ през 2024 година “ дефинира пазарната стойност на Tesla на 669,3 милиарда $.

Темпът на напредък на производителя на електрически автомобили е също толкоз впечатляващ – 173,3%, което допуска, че компанията може да надвиши пазарна стойност от над 1 трилион $ още през идната година.

Въпреки безумното си благосъстояние обаче, южноафриканецът води непретенциозен живот в минималистична къща или „ кутийка “, както я назовават някои.

„ През 2020 година Мъск реши да продаде петте си големи къщи и да има за съществена резиденция тази къща с две спални в Бока Чика, Тексас, където се срещахме, а той седеше на тази дървена маса и организираше телефонни диалози. “

сподели в Х предходната година създателят на биографичния бестселър „ Стив Джобс “ Уолтър Айзъксън

Това стана след известието на Мъск през 2020 година, което гласеше:

„ Продавам съвсем всички физически притежания. Няма да владея къща “.

Когато един от почитателите му попита за какво, той отговори: независимост. Общите желани цени на къщите му бяха над 100 милиона $.

Коментирайки скромното си жилище, Мъск написа в Туитър през 2021 година:

„ Основният ми дом е безусловно къща за към 50 хиляди $ в Бока Чика / Starbase, която ангажирам от SpaceX. Но е много ужасно. “

The New York Post разкри, че домът на Мъск в действителност е сгъваема сглобяема единица с размери 20 на 20 метра, създадена от Boxabl, стартъп за жилищно строителство. Boxabl Casita е проектирана като едностаен апартамент с огромна стая, разграничена на дневна и спална зона, изцяло оборудвана кухня и баня с душ с вана.

Не наподобява, че достигането на границата от един трилион ще се отрази по някакъв метод на скромния метод на живот на Мъск.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР