Масивна ядрена експлозия в космоса е на път да създаде

...
Масивна ядрена експлозия в космоса е на път да създаде
Коментари Харесай

Гигантска космическа ядрена експлозия ще създаде нова „звезда“, видима в нощното небе в събитие, което се случва веднъж в живота

Масивна нуклеарна детонация в космоса е на път да сътвори ярка нова „ звезда “ в нощното небе, забележима с невъоръжено око, в необикновено събитие, което се случва единствено един път на всеки 80 години.

Ядрената детонация, която се случва един път в живота, ще се случи в звездната система T Coronae Borealis на към 3000 светлинни години. Отприщените умопомрачителни сили ще дадат тип на ярка нова звезда, блестяща в нощното небе за няколко дни, преди да изчезне за още 80 години.

Експлозията е резултат от небесен танц сред две звезди, заключени дружно в двойна звездна система. Системата T Coronae Borealis има два старта, които обикалят един към различен - единият от тях е малко, компактно бяло джудже, до момента в който другият е солиден червен колос.

Звездата бяло джудже е супер плътна, опакова една и съща маса като нашето слънце в размер с размера на Земята, в това време аленият колос непрестанно се уголемява с възрастта си, изхвърляйки материала си в бялото джудже.

Това е, което води...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР