Масираните въздушни удари и артилерийски обстрел в Южна Сирия застрашават

...
Масираните въздушни удари и артилерийски обстрел в Южна Сирия застрашават
Коментари Харесай

750 000 са на прага на смъртта в Сирия

Масираните въздушни удари и артилерийски обстрел в Южна Сирия заплашват живота на 750 000 души, съобщи висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди, представен от Reuters.

По думите му над 320 000 индивида са избягали от домовете си вследствие на офанзивите на сирийските държавни сили и техния съдружник Русия и са принудени да лагеруват на открити пространства или в спонтанни подслони.

"Сериозно съм смутен за гражданското население, попаднало под пресечен огън в Югозападна Сирия, в това число въздушни удари и артилерийски обстрел ", сподели Гранди.



"В заплаха са 750 000 индивида. Над 320 000 души в този момент са разселени, а множеството от тях живеят в тежки, несигурни условия, в това число 60 000 индивида, които се намират на пропускателния пункт "Насиб-Джабер " на границата с Йордания ", съобщи той.

"Призовавам всички страни да удвоят напъните за преустановяване на бойните дейности, да разрешат на филантропичните организации да доставят помощ за избавяне на животи, заслон и да изтеглят ранените ", сподели Гранди.

Той прикани за политическо решение и благодари на Йордания за "великодушието да даде отбрана на стотици хиляди сирийски бежанци от началото на рецесията ".



По думите му Йордания би трябвало да отвори границата си за бягащите от боевете сирийци, а интернационалната общественост да даде на Йордания незабавна поддръжка за приемане на новите бежанци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР