Масирани ракетни удари по украинска територия и саботажна дейност по

...
Масирани ракетни удари по украинска територия и саботажна дейност по
Коментари Харесай

Зеленски: Руските ракетни удари са опит за компенсация на провала на врага ни

Масирани ракетни удари по украинска територия и саботажна активност по границата са опит на Русия да компенсира поредност от провали в борбите в източната и южната част на страната ни.

Това сподели украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение след резултатите от 83-ия ден от войната, съобщи " Укринформ ".

83-ият ден от нашата отбрана стартира с доста сериозна композиция от съветски удари против Украйна. Ракетен огън в област Лвов, област Суми, област Чернигов. Въздушни удари в региона на Луганск. Специфична саботажна активност в граничните региони на Украйна, изреди Зеленски.
 Преговорите сред Русия и Украйна са в застой
Преговорите сред Русия и Украйна са в застой

В момента мирините договаряния не се водят под никаква форма

Тези удари, както и доста предходни, не трансформират фундаментално нищо . Освен това нашата противовъздушна защита и противодиверсионни ограничения стават все по-силни.

Днес разговарях с немския канцлер Олаф Шолц . На първо място, по отношение на поддръжката за защита на Украйна, нашето съдействие на равнище Европейски Съюз. Той приказва за сегашната обстановка на бойното поле и вероятното развиване на тази обстановка. Интервю с президента на Франция Еманюел Макрон. Обсъдихме шестия пакет от наказания, който се приготвя в Европейския съюз. Преговорният развой с Русия и евакуацията на нашите герои от Азовстал. Мисията по евакуация продължава, следи се от наши военни и разузнавачи, ангажирани са най-влиятелните интернационалните медиатори.
 Зеленски и Макрон разискаха участието на Украйна в Европейски Съюз
Зеленски и Макрон разискаха участието на Украйна в Европейски Съюз

Хода на войната, помощите и глобите са били измежду обсъжданите тематики

Отделно и всъщност говорихме с президента на Франция за стъпките ни за евроинтеграция и разглеждането на украинската молба за приемане на статут на претендент за присъединение към Европейски Съюз.

Продължавам да групирам най-голямата интернационална поддръжка за Украйна. Да поддържаме страната си на всички равнища и да оказваме напън върху Русия на всички равнища. Информационен напън, както дипломатически, по този начин и културен - това е, от което се нуждаем. За да може, както по време на Втората международна война, битката за независимост да се основава, наред с други неща, върху силата на изкуството.

Днес подписах укази за награждаване на нашите герои. 165 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна са удостоени с държавни награди, 13 от които посмъртно. Званието " Герой на Украйна " получиха трима военнослужещи от 24-та обособена механизирана бригада. На тези, които демонстрираха изключителна храброст и успеваемост в борбите в Донбас.
 Почина Леонид Кравчук
Почина Леонид Кравчук

Първият президент на Украйна си отиде на 88 години

Днес се сбогувах с първия президент на Украйна Леонид Макарович Кравчук. Церемонията се състоя в Киев . В Киев, който ще остане украински. Столицата на самостоятелна страна. От 1991 година и вечно, сподели още Зеленски.

Президентът посредством видеовръзка приказва и на откриването на кинофестивала в Кан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР